Nastavak izgradnje ceste Stolac - Neum već u prosincu

Neum, Stolac, cesta, cesta, ceste, Ceste Federacije BiH, ceste mostar, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima
... rekao je ministar prometa i veza u Vladi Federacije BiH Denis Lasić prilikom jučerašnjeg obilaska ove dionice. Naime, Lasić je zajedno s direktorom JP Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem obišao općine kroz koje će ova cesta prolaziti te s načelnicima općina dogovorio daljnju strategiju koja bi trebala ubrzati same radove. U općini Neum sastanak je održan s načelnikom općine Živkom Matuškom i njegovim suradnicima gdje su razgovarali o aktivnostima vezanima uz početak izgradnje ceste Stolac - Neum, piše Večernji list BiH.

Natječaji u tijeku

Federalni ministar Lasić istaknuo je da su u tijeku natječaji za poddionicu ove ceste Babin Do - Broćanac. "Finalizacija natječaja i odabir izvođača planiraju se završiti do kraja studenoga ove godine, a sama izgradnja trebala bi započeti već u prosincu", kazao je Lasić. On je ovom prilikom još jednom naglasio važnost izgradnje ove dionice. "Ovaj projekt je od iznimne važnosti za jug

Hercegovine i njegovo prometno uvezivanje", kazao je Lasić. Još je jednom ponovio kako se radi o projektu koji je dio programa modernizacije magistralnih cesta koji provodi Javno poduzeće Ceste Federacije.

"Ukupna vrijednost ceste Stolac - Neum je 40 milijuna eura, a vrijednost trenutačno raspisanog natječaja je oko 6,5 milijuna eura. Sredstva za realizaciju spomenute dionice za koju je raspisan natječaj osigurana su preko kredita Svjetske banke i EIB-a", ističe Lasić.

Žurna eksproprijacija

Nakon posjeta općini Neum, ministar je zajedno sa suradnicima posjetio i općinu Ravno gdje se susreo s načelnikom općine Andrijom Šimunovićem te razgovarao o potrebi osiguranja priključne točke za ovu općinu na magistralnu cestu Stolac - Neum s ciljem boljeg uvezivanja na dionici Trnčina - Turkovići - Zelenikovac - Dobri Do - Hutovo. U općini Stolac ministar Lasić održao je sastanak s načelnikom općine Stjepanom Boškovićem.

Naglasak ovog sastanka bio je na pokretanju što žurnijeg postupka eksproprijacije zemljišta na dijelu kroz koji će prolaziti cesta, a sve kako bi se s izgradnjom ceste Stolac - Neum moglo što žurnije početi i u općini Stolac.