Ministar Tomislav Ćorić u posjetu Općini Ravno

tomislav ćorić

Ministar zaštite okoliša i energetike RH, gospodin Tomislav Ćorić sa suradnicima i direktor Hrvatskih voda Zoran Đureković sa suradnicima danas su boravili u službenom posjetu Općini Ravno.

Visoku delegaciju su u zgradi Općine primili domaćini: predsjednica OV Ravno Ružica Skaramuca i načelnik Andrija Šimunović sa suradnicima, uz nazočnost gospodina Donke Jovića, ministra u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije.

Tu je načelnik Andrija Šimunović u kratkim crtama pojasnio općinske mogućnosti, projekte, potrebe i probleme. Na radnom ručku, gdje su se domaćinima pridružili predstavnici JP Komunalno Neum na čelu s direktoricom Ljubom Golužom, imali su plodne razgovore o specifičnim teškoćama i planovima Općine Ravno.

tomislav ćorić

Dogovor za posjet ministra Ćorića je završetak Projekta Sanacija dijela tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda CS Kozarica-VS Hutovo u dužini 6440 m, trase koja je dio presječenog vodoopskrbnog sustava Gabela-Dubrovačko primorje-Neum, zbog čega je ovaj projekt također bitan za Općinu Ravno.

J.P. Komunalno Neum d.o.o. Neum provelo je projekt rekonstrukcije najkritičnijeg dijela Regionalnog vodoopskrbnog sustava Gabela-Hutovo-Neum, vrijedan 2.500.000,00 KM. Ovaj najveći projekt u sektoru vodoopskrbe od osnivanja poduzeća financiran je financiran grant sredstvima Republike Hrvatske, preko institucije Hrvatskih voda, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ kao i kreditnim sredstvima J.P. Komunalno Neum d.o.o. Neum, navodi se u priopćenju.