Lopovi masovno kradu po Neumu

Kako je turistička sezona u punom jeku, u Neumu već danima vladaju velike gužve, svi hotelski kapaciteti su popunjeni te pojedini turisti čak spavaju po parkovima i plažama, a tu su svoju priliku ugledali i lopovi koji su odnedavno "pojačali" svoje aktivnosti po ovom gradiću. Uglavnom se radi o lopovima sa strane koji su u Neum stigli željni lake zarade.

"Mene su samo ovaj tjedan iz neumske policije zvali desetak puta, uglavnom se radi o krađama i provalnim krađama, lopovi ulaze u sobe iz soba, kradu po hotelskim predvorjima. Sve su to sitnija kaznena djela, ali je ovaj fenomen zanimljiv zbog svoje učestalosti u sezoni", rekao nam je dežurni županijski tužitelj Zdenko Kovač, koji apelira na turiste da bolje pripaze na svoje stvari.

Gužve, vrućina te opuštenost turista idu na ruku kradljivcima, koji, osim što kradu po sobama dok se ljudi kupaju i sunčaju, operiraju i po plažama i odnose osobne stvari, a potom nestaju u gomili. Da turizam ima tamnu stranu, svjedoče i podaci iz susjedne hrvatske policije, gdje u primorskim gradovima redovito bilježe porast krađa i provala tijekom sezone. Zanimljiv je podatak iz PU istarske gdje su nedavno naveli kako se gotovo 60 posto svih kaznenih djela u Istri evidentira od svibnja do kraja rujna.

Dnevni list