Koncert vokalnog ansambla KUD-a “Klek“ u Neumu

Vokalni ansambl KUD-a „Klek" broji 18 članova i njeguje klapsko, folklorno i a capella pjevanje te uz pratnju tamburaškog orkestra izvodi najljepše folklorne napjeve iz alpskog, dinarskog, panonskog i jadranskog kulturnog areala. 

Repertoar ansambla čine korizmeni napjevi hrvatskih krajeva kojima se ansambl predstavio diljem Hrvatske te u okviru Pasionske baštine nastupio u Zagrebu, Drnišu, Šestanovcima, Rijeci i dr. Vokalni ansambl je postigao zapažene rezultate na raznim smotrama i festivalima, sa svojih preko 80 folklornih napjeva za koje aranžmane potpisuju Joško Ćaleta, Miroslav Vuk - Croata, Ivan Božićević ml., Siniša Leopold, Božo Potočnik, Dražen Kurilovčan i Duško Topić.

Pod vodstvom istaknutog hrvatskog etnomuzikologa dr. Joška Ćalete, u zadnjih sedam godina KUD „Klek" izvodi i niz prekrasnih Božićnih pjesama iz raznih krajeva Hrvatske, a božićnim koncertima predstavili su se na Međunarodnim festivalima adventskih i Božićnih pjesama u Budimpešti, Bratislavi Kočevju, te u mnogim gradovima Hrvatske.
Umjetnička voditeljica KUD-a „Klek" je Nikolina Luketić, dipl. etnolog i filozof. Voditelj i dirigent vokalnog ansambla je dr. Joško Ćaleta, etnomuzikolog.

Sve navedeno potvrda je iznimne ljubavi prema njegovanju Hrvatske kulturne baštine u koju su svoje slobodno vrijeme i svoj entuzijazam utkali svi članovi društva u što se Neum sinoć nakon koncerta doista i uvjerio.