ZRAČNA LUKA MOSTAR Uskoro promotivni let Pescara - Mostar

Zrakoplovi

Čeka se povratna informacija

Od Radmile Komadine, glavne savjetnice mostarskog gradonačelnika, koja je bila nazočna na spomenutom sastanku, doznajemo kako je na istom bilo riječi o mogućnosti i spremnosti grada kad je u pitanju sufinanciranje projekta te o detaljima glede smještaja gostiju koji bi dolazili iz Italije.
- Razgovor je išao u smjeru upoznavanja s hotelskim kapacitetom kad je u pitanju smještaj gostiju, u smjeru da se vide cijene usluga, kao i to mogu li se iste spustiti na povoljnije i slično. U idućim danima očekujemo povratnu informaciju od spomenute privatne zrakoplovne kompanije te ćemo u detalje znati sve pojedinosti vezane uz ovaj let kao i okvirni datum promotivnog leta Pescara - Mostar, kazala je Komadina dodavši kako će ove aktivnosti  uslijediti u idućem razdoblju, i da će taj promotivni let biti održan vrlo brzo. Kad su u pitanju tehnički uvjeti Zračne luke Mostar, Komadina je kazala kako su talijansko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom talijanske Pescare,
Luigijom Alboreaom Mascijom, na sastanku održanom u srpnju ove godine, sa predstavnicama gradske vlasti dogovorili kako mostarska Zračna luka mora  ispuniti određene tehničke uvjete.

Religijski turizam


Točnije, uspostava navedene linije trebala bi biti realizirana nakon što Federalna direkcija za civilno zrakoplovstvo završi s instalacijom nužne opreme u mostarskoj Zračnoj luci koja u ovom trenutku ne ispunjava standarde potrebne za europske linije ovoga tipa. Gradske vlasti su obećale kako će Federalna direkcija za civilno zrakoplovstvo taj posao završiti do kraja listopada ove godine, nakon čega bi osnovni uvjeti za liniju Pescara - Mostar bili osigurani. Veliku volju u nastojanju da se uspostavi ova zrakoplovna linija tad je izrazio sam gradonačelnik Pescare, kazavši kako bi, između ostalog, ista doprinijela daljnjem poboljšanju i, prije svega, jačanju religijskog turizma. S obzirom da veliki broj Talijana dolazi u Međugorje, želja je da se dio tih putnika preko Pescare dovede u Mostar, a zatim u Međugorje. Tako bi Zračna luka Mostar, s koje zrakoplovi ne polijeću već neko vrijeme, za par mjeseci mogla dobiti jednu europsku liniju, čime bi napokon oživio rad mostarskog zračnog prometa.

hercegbosna.org