Zračna luka Mostar traži prijevoznika za liniju Zagreb-Mostar

zračna luka Mostar

Objavljenje Javni poziv za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Zagreb-Mostar- Zagreb. Detaljna dokumentacija se može preuzeti kod J.P. Međunarodne Zračne luke - aerodroma Mostar d.o.o. Mostar slanjem zahtjeva potpisanog od strane ovlaštene osobe potencijalnog ponuditelja za preuzimanje na broj faxa +387 36 350 212 ili elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected].

Rok za dostavu ponuda je 19.01.2.017. godine do 11:00 sati, navedeno je iz Zračne luke Mostar. Prema pisanju medija ova linija bi trebala zaživjeti u lipnju. U tu svrhu, Vlada Federacije BiH je donijela i odluku kojom je odobrila milijun KM za subvencioniranje pokretanja ove linije.

"Za subvencioniranje pokretanja nove redovne zračne linije koja bi povezala Aerodrom Mostar s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, koja predstavlja značajno prometno čvorište, predviđeno je 1.000.000 KM. Subvencioniranje pokretanja ove linije bazirano je isključivo na pokrivanju troškova prijevoznika radi njene rentabilnosti i kontinuiteta", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. Posljednji letovi između Zagreba i Mostara bili su u ljeto 2006. godine.