Zmije u Hercegovini iako je jesen, i dalje prijete

crna kronika, zmija, zmije, kod kuće , ujed, oprez, zmije, ugriz zmije, opasnost, poskok, poskoci, zmije, hvatanje , zmije, jesen, Hercegovina, zmija, krevet
Iako smo u drugoj polovini listopada, zmije su i dalje mogu vidjeti na otvorenom u Hercegovini. Tome svjedoči i nekoliko poziva naših čitatelja ovih dana. Svi oni su tijekom izleta u prirodi susreli opasne otrovnice, te su apelirali da se objave informacije kako zmije još uvijek nisu ušle u fazu hibernacije.

- Temperatura je još uvijek visoka da bi zmije ušle u fazu hibernacije. Kako bi došlo do toga, temperatura mora biti ispod 10 C. Ove godine još nismo imali takav pad temperature, tako da je sasvim normalno da zmije i dalje možemo vidjeti u prirodi - rekao je za Večernji list BiH veterinar Stjepan Prgomet. Dodao je kako će vjerojatno proći još nekoliko tjedana dok se zmije povuku u legla i uđu u fazu hibernacije.

- S obzirom na vremenske prilike i prognoze, zmije će još neko vrijeme biti u prirodi ove godine, govori Prgomet, donosi portal Vecernji.ba.