Životna komedija „Otirač“ ponovo pred mostarskom publikom

hrvatsko proljeće, Ivo Krešić, Ivo Krešić, otirač, Široki Brijeg, Ivo Krešić, otirač

Sa životnom komedijom „Otirač - Uan men šou" Ivo Krešić, koji je monolog doveo do te mjere da svi uživaju u njemu, gostuje ponovo pred domaćom publikom u Mostaru, u utorak, 12. ožujka 2019. godine u Galeriji kraljice Katarine Kosače u 20 sati.
Krešić se na komičan način obračunava sa pojavama koje u društvu svi vidimo. Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu, Krešić maestralno humoristično izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha. Premda se radi o monodrami s elementima komedije, riječ je jako ozbiljnoj predstavi s koje se odlazi kući s osmjehom na licu i grčem u želucu. Toliko dinamike i poleta danas se rijetko na kazališnim daskama viđa.

„Otirač" je ujedno i tekst koji, u žaru svake izvedbe, improvizacijom nužno biva osvježen i osuvremenjen, zbog svoje čvrste priljubljenosti za ono što je „ovdje" i što je „sada", no istovremeno svaki put šalje osnaženu kritiku onome što je bilo i što će (ili što bi moglo) biti.
„Otirač" je premijerno izveden 23.09.2011. godine kao diplomska predstava. Rijetko koji glumac je uspio ono što i mladi mostarski glumac - Ivo Krešić sa svojom autorskom diplomskom predstavom.
Od premijernog izvođenja redovito je izvođena bez pauze do danas. Predstava na humorističan način govori o mladom diplomiranom glumcu koji ima zakoračiti putem umjetnosti nakon što diplomira. Susrećući se na tom putu sa raznim pojavama, izvrnutim i pomaknutim vrijednostima, zamjenama teza i nelogičnostima koje cijelu priču dovode do apsurda, glumac se pita postoji li uopće mjesto za njega u svijetu s pomaknutim sustavom vrijednosti ili su glumci, kao i ostali mladi školovani ljudi postali otirač društva.

Ulaznice u prodaji, svaki radni dan, od 13 do 20 sati na blagajni Kosače.