FOTO  Zbog nepotpisivanja program Erasmus+ prosvjedovali studenti širom BiH

prosvjed studenata

... ovim mirnim prosvjedom tražili su svoja prava, a naša ekipa zatekla ih je u Mostaru na Španjolskom trgu. Studentima u Mostaru pridružili su se i nešto stariji građani koji su držeći poruke i barem na taj način pokazali solidarnost sa mostarskim studentima.

"Danas su se ovdje okupili studenti Mostara da ukažu na problem koji se dogodio u BiH. Zbog njima znanog razloga Vlada nije usvojila propise koje je trebala da se potpiše sporazum Erasmus +., Građani Mostara, ali i studenti iz Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Zenice, Bihaća ovim okupljanjem žele pokazati koliko je bitan ovaj program i za BiH i obrazovanje u BiH", rekao je Almir Avdić jedan od okupljenih studenata.

Erasmus+ je program koji bi omogućio studentima iz cijele Bosne i Hercegovine da se školuju, volontiraju i dobivaju stipendije u zemljama EU, što bi uveliko olakšalo studentima, ali vladajuće strukture naše zemlje to nisu potpisale i tako ostavile studente bez možemo slobodno napisati potrebne edukacije.

Da bi BiH sudjelovala u programu, trebalo je odobrenje svih 13 nadležnih ministarstava obrazovanja, ali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je odbilo sudjelovanje.

Hercegovina.info