Zbog Međugorja Sarajevo i Zagreb koče Zračnu luku Mostar

helikopter, stadion, zračna luka

Mostarski aerodrom bio je otvoren u rekordno kratkom vremenskom roku i zatvorio se nakon odjavljivanja helikoptera, koji je prevozio pacijenta, mostarskoj kontroli leta, priopćeno je iz Sindikata Zračne luke Mostar.

Nakon objavljene vijesti na HRT-u u kojoj stoji kako „... je odlučeno da se pacijent prebaci vladinim zrakoplovom iz Splita jer mostarski aerodrom nije u stanju primiti takvu vrstu aviona“, iz Zračne luke Mostar kažu kako je isti takav zrakoplov bar pet puta sletio na njihovu pistu, koja je duga jednako kao ona u Splitu.

Podsjećaju kako su na pistu slijetali vojni transportni zrakoplovi poput Lockheed C-130 Herculesa i IL-76 tako da tvrdnje o prekratkoj pisti ne odgovaraju istini.

- Ovo je samo jedan dokaz sprege službenog Sarajeva i Zagreba u smislu onemogućivanja mostarskog aerodroma, kažu iz mostarske zračne luke navodeći kako je glavni razlog tomu Međugorje, piše bitno.ba

- U Međugorje dolazi milijun hodočasnika godišnje i sokoro svi slijeću u Split i Dubrovnik, a naš je aerodrom počeo bilježiti povećan broj charter letova u 2010. godini, kažu u priopćenju za javnost iz Zračne luke Mostar.

- Veoma nam je žao da se teška situacija mladića iskoristila za nečije neprimjerene insinuacije i lažne prezentacije. Svi djelatnici su bili na svojim radnim mjestima i uvijek će biti u ovakvim izvanrednim situacijama, kada god dobijemo zahtjev ovakve vrste jer ljudski životi su nama bili i bit će na prvom mjestu. Nije bitno gdje se bolesnik ukrcao - bitno je da mu se pomoglo, kaže se u priopćenju.

Podsjećamo, helikopter Ministarstva obrane Republike Hrvatske sinoć je prekinuo utakmicu Zrinjskog i Slavije. U 33. minuti sletio je nasred terena kako bi prevezao mladića koji je doživio izljev krvi u mozak.

Mostarska bolnica tražila je njegov hitan prijevoz u KBC Zagreb gdje su ga čekali liječnici.

Vladinim zrakoplovom prevezen je u Zagreb te upućen na liječenje u KBC Rebro.

monet.ba