Završena edukacija političarki

političarka, edukacija, političar

Na edukaciji su se obrađivale teme: „Suvremeno komuniciranje s javnošću", „Izazovi političke karijere danas", „Političko komuniciranje u BiH", „Značaj i uloga žena u politici", „Stres i ponašanje političara u obavljanju javnih funkcija", „Komuniciranje i govor tijela javnih osoba", „Javne politike u BiH", „Uloga društvenih mreža u kreiranju imidža političara i institucija", „Komuniciranje s medijima", „Etika, moralnost i privatnost političara u modernom dobu", „Strani jezik u politici - važnost poznavanja i pravilna uporaba", „Uloga religije u jačanju političkog aktivizma žena u BiH", „Upravljanje promjenama i obveze političkih stranaka", „Izborne kampanje političkih stranaka", „Iskustva rada institucija BiH sa medijima", „Liderstvo i imidž političarki", „Jezik u političkim komunikacijama", „Grupni i individualni identiteti u politici". Također su održane i radionice pripreme za nastup u medijima, intervju sa pripadnicama političkih stranaka, održavanje press konferencije i nastup pred TV kamerama.

Predavači na edukaciji su bili: prof. dr Besim Spahić, prof. dr Žarko Pavić, doc. dr Milovan Milutinović, Borjana Krišto, doc. dr Marijana Šećibović, doc. dr Saša Čekrlija, doc. dr Seid Masnica, doc. dr sc Gordan Radić, mr Dragana Moro, mr. Sc Marko Antonio Brkić, Mr Ljiljana Aulić, prof. dr Zoran Kalinić, doc. dr Ostoja Barašin, doc. dr Nedeljko Kajiš, doc. dr Đorđe Čekrlija.

Radionice na kojima su sudjelovale polaznice edukacije su održali Vesna Račić, Mario Vrankić i Svjetlana Topalić.

Na osmoj edukaciji političarki iz oblasti PR-a i medijskih nastupa su sudjelovale pripadnice 11 političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine.