FOTO  Završen peti dan Mostar Film Festivala

mostar film festival

Uz ovaj, veliko zanimanje publike izazvao je i igrani film koji je prikazan van konkurencije, dugometražni prvijenac "Preko mosta ljubavi", neobična ljubavna priča koju je režirala mlada Kristina Barbarić.

U dokumentarnom programu 'Docuspectre' prikazan je potresan, intiman i dirljiv dokumentarac Branka Ištvančića ''Sve je bio dobar san'', koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari.

Ranije projekcije bile su posvećene najmanjima, gdje je prikazan drugi dio triologije o dječaku Koku, 'Zagonetni dječak', redatelja Dražena Žarkovića.
Naglasak dana bio je i na jutarnjim filmskim razgovorima u kojima smo ugostili Seju Sexona i Zenita Đozića, koji su predstavili film 'No smoking in Sarajevo', priču o bendu Zabranjeno pušenje, ali i neke ranije radove 'Nadrealista' i pokreta 'Novi primitivizam'.
Za festivalsku zabavu pobrinuo se popularni Neša Galija, koji je publiku u mostarskom Golden Pubu, zabavljao do kasno u noć.

U utorak, 29.studenog, bit će prikazan posljednji film u natjecateljskom programu 'Ministarstvo ljubavi', završni dio triologije o Koku, ali i zanimljiv dokumentarni program s filmovima 'Čovjek koji je pojeo sebe' te pričom o 'Sonji'.
Inače, 10. MOFF trajat će do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.