Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ svečano uručen certifikat ISO 9001:2008

Rade Bošnjak, ZZO HNŽ
Na prigodnoj svečanosti koja je održana u hotelu Ero u Mostaru, menadžmentu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, Radi Bošnjaku, direktoru i Aniti Roso, rukovoditeljici ureda za kvalitetu i predstavnici rukovodstva za kvalitetu,uručen je međunarodni certifikat za Sustav upravljanja kvalitetom prema ISO standardu 9001:2008.

Ovaj prestižni Certifikata uručila je prof. Zineta Ćemerlić, ovlaštena predstavnica međunarodnog Centra za certificiranje sustava upravljanja kvalitetom Cro Cert BiH.

U prigodnom obraćanju, osvrnuvši se na društvene prilike i sustav zdravstvenog osiguranja unutar tih prilika Rade Bošnjak, direktor ZZO HNŽ je istaknuo da je kvaliteta izbor a zadovoljstvo osiguranika cilj ovog Zavoda.

Anita Roso, rukovoditeljica ureda za kvalitetu i predstavnik rukovodstva za kvalitetu ZZO HNŽ u svome obraćanju je u kratkim crtama upoznala prisutne o razlozima donošenja strateških odluka najvišeg rukovodstva ZZO HNŽ/K o uvođenju sustava upravljanja kvalitetom, opredjeljujući se tako za kvalitetu kao izbor Zavoda, na temelju čega je donesen i temeljni dokument Politike kvalitete, a kojeg ovaj standard zahtjeva.

-Projektom uvođenja sustava upravljanja kvalitetom po ISO standardu 9001:2008 u ZZO HNŽ/K trajao je deset mjeseci, a zahvaljujući naporu, želji i istinskom prihvaćanju promjena svih zaposlenika učinjena je reforma kompletnog poslovanja Zavoda. Danas ovim službenim i svečanim uručenjem certifikata uspješno završavamo s ovim projektom i sada je naša zadaća održavati ovako kvalitetno uspostavljen sustav i raditi na njegovom stalnom poboljšanju. Zavod ima ambiciju da se ovaj sustav razvija i živi u punom smislu te riječi i kao takav doprinese zadovoljstvu naših osiguranika putem kvalitetnije usluge, a s druge strane dobro organiziranim poslovanjem veću produktivnost i zadovoljstvo naših zaposlenika, zdravstvenih djelatnika, kao i šire društvene zajednice također.

Svečanosti uručenja ISO ceritikata nazočio je velik broj osoba iz političkog i društvenog života, Denis Lasić, predsjednik Vlade HNŽ, dr. Mladen Bošković, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, Rafael Gagro, predsjednik županijskog odbora HDZ BiH, Marija Zelenika, predsjednica zajednice žena Katarina Kosača HDZ BiH, Slađan Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH, ravnatelji zdravstvenih ustanova HNŽ, predstavnici stručne agencije Interquality iz Sarajeva, predstavnici ovlaštene certifikacijske kuće Cro Cert BiH, članovi Upravnog vijeća HNŽ, predstavnici medija te zaposlenici Zavoda.

Osim Rade Bošnjaka, direktora Zavoda i Anite Roso,rukovoditeljice ureda za kvalitetu i predstavnice rukovodstva za kvalitetučestitke i kratke govore održali su i dr. Zijad Šetka, predsjednik Upravnog vijeća ZZO HNŽ, Mladen Bošković, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i Denis Lasić, predsjednik Vlade HNŽ, a u kojima su iskazali posebno priznanje menadžmentu Zavoda na učinjenom radu i rezultatima koje ostvaruje.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ je jedna od rijetkih ustanova u BiH kojoj je uručen ovaj međunarodni certifikat.

ZZO HNŽ