Zatvorski šef dobio 3,3 godina za primanje mita od osuđenika

“To je užas”, govorio je sudac Marin Zadrić dok je pojašnjavao kako je Kraljević ucjenjivao i reketirao zatvorenike tražeći od njih novac i poklone da bi ih pustio na vjerske blagdane, rođenja djece pa čak i njihova vjenčanja.

"S tom praksom je nastavljao i nakon što su ga pojedini zatvorenici prijavljivali zbog reketiranja. To govori o njegovu karakteru jake kriminalne volje i pohlepe", rekao je sudac, a potom podsjetio i na to da se jedan od zatvorenika požalio da ne može izdržati reketiranje i da će se ubiti.

Kraljević je, podsjećamo, uhićen u kolovozu prošle godine u trenutku dok je primao novac od jednoga zatvorenika, a na početku suđenja je tvrdio da nije kriv. Inače, prema navodima presude, Kraljević je kao šef Grupe za poslove preodgoja od zatvorenika Jakeševića tražio 500 eura kako bi ga pustio na proslavu rođenja djeteta, te mu jednom prilikom rekao: "Ja sam Bog u zatvoru, mogu što hoću, ali to treba podmazati", a onda obećao da će se angažirati i pobrinuti da se osuđenik smjesti na bolji odjel, za što je uzeo 2000 kuna.

pogled.ba