FOTO  Zatvoren međunarodni festival teatra u zajednici Nove nade/New Hopes u Mostaru

Mostar, Nova nada

...je  ulicama Mostara na opće oduševljenje građana i turista koji su je imali priliku susresti. Bila je to parada koja je krenula u 17 sati sa mostarskog Rondoa, te nastavila svoj put smjerom Lenjinvo šetalište - Titov most - Trg Musala - Fejićeva ulica - Stari grad, zastavši na poslijetku na platou ispod Starog mosta.
Dvosatna parada u kojoj su mahom sudjelovali glumci, sudionici festivala, u svojim osebujnim kostimima izmamila je osmijehe na licima mnogih prolaznika, te ih uključila u svoje spontane ulične performanse.
Na platou ispod Starog mosta gdje se parada na poslijetku skrasila upriličen je performans pod nazivom Mimar - priča o Starom Mostu u izvedbi Mostarskog teatra mladih.
Drugi događaj završnog dana festivala Nove nade/New Hopes bio je umjetnički performans pod nazivom ''Žena u haljini satkanoj od snova'' u izvedbi skupine umjetnika ARHE iz Splita koju okuplja Zvjezdana Čagalj. Performans je splet različitih umjetničkih žanrova, a uključivao je glumce, glazbenike, pjesnike, slikare i plesače. Zanimljivost ovog performansa je u tome što ova grupa umjetnika sve stihove i slike, izuzev klasika koje koriste, stvaraju tijekom predstave, te stoga njihov performans nikad nije jednak prethodnom. Stoga je večeras mostarska publika u Pavarotti centru imala priliku doživjeti jedinstven performans skrojen u trentku umjetničke inspiracije.
Festival Nove nade/New Hopes je tijekom pet dana brojnih predstava, performansa, radionica, druženja i stvaranja uspio Mostar pretvoriti u grad teatarske umjetnosti s nadom da će teatar u zajednici nastaviti svoj život u Mostaru i po završetku festivala.
Međunarodni festival teatra u zajednici u Mostaru Nove nade/New Hopes nastao je u okviru projekta Caravan Next "Gradovi koje pokreće umjetnost" koji je sufinanciran je od Europske unije, a čiji je lider Odin Teatret iz Danske.

Glavni partneri u organizaciji festivalskog programa u Mostaru su lokalna organizacija civilnog društva Agencija lokalne demokratije Mostar (www.ldamostar.org) i Mostarski teatar mladih.