Započeta izgradnja puta dugog 4 kilometra

cesta
...započeto, a isti dan i završeno. Riječ je o asfaltiranju 550 metara makadamskog puta, u vrijednosti od oko 60 tisuća maraka koje je Grad Mostar izdvojio iz ovogodišnjeg proračuna.

Proračunom Grada Mostara planirano je asfaltiranje 4 od ukupno 7 kilometra ovoga puta, a nastavak asfaltiranja iduće dionice se očekuje u narednom periodu. Vrijednost cjelokupnog projekta, odnosno asfaltiranja sva 4 kilometra makadamskog puta iznosi oko milijun maraka. Za jučerašnje radove je bilo zaduženo JP "Komunalno" d.o.o. Mostar.

Značajan projekt

Mještani okolnih sela ovaj projekt nazivaju povijesnim, jer njegovom će se realizacijom vožnja do spomenutih sela vremenski znatno umanjiti.

Milenko Milićević, jedan od inicijatora ovog projekta izrazio je zahvalnost vlasti Grada Mostara što su imali sluha krenuti s realizacijom asfaltiranja spomenute dionice, koja će se ovim putem izvući iz zaborava, ali će se i puno lakše stizati do okolnih sela, te dalje do Čitlučke općine.

"Kada se napravi koridor VC, ova će cesta povezivati južnu zonu Mostara s njim. Asfaltiranje će uvelike pomoći lakšem povezivanju Mostara i Čitluka, jer je sada je ova dionica teško dostupna. Ovo je najstariji put u ovom kraju i uvijek je bio u zaboravu. Zadovoljni smo što je asfaltiranje puta napokon krenulo u realizaciju", istaknuo je Milićević.

Izgradnja asfaltne ceste je ovim zaseocima prijeko potrebna, kako bi žiteljima bio omogućen normalan prilaz svojim kućama i imanjima.

Prohodnost dionice

Cesta datira još iz doba Austrougarske. Dugo godina je bila glavna poveznica Brotnja s Mostarom. Od 19. vijeka, od vremena karavana, uvijek je bila prohodna, pa sve do danas. Milićević je naveo kako je jedini problem uvijek bio makadamski put, koji je teško prohodan, ali i poguban za vozila.

"Asfaltiranje će uvelike pomoći što lakšoj dostupnosti stanovništva u svoja ognjišta. Primjetan je trend vraćanja ljudi na sela, jer selo nudi puno mogućnosti za egzistenciju. Izgradnjom asfaltne ceste, Slipčići, Tepčići, Biletići, Dobro selo i Paoča će zasigurno oživjeti", kazao je Milićević.

Dnevni list