Vrištimo za Mostar: Promocija knjige Oblak boje kože

vrištimo za mostar, Udruga Vrisak, Udruga građana Vrisak , promocija knjige
...udruga građana Vrisak organizira promociju knjige „ Oblak boje kože", splitskog književnika i profesora na Filozofskom fakultetu u Splitu, Nebojše Lujanovića.

Lujanovićev „Oblak boje kože", u izdanju Frakture (2015), prema mnogobrojnim kritikama, a između ostalih i one iz pera Jagne Pogačnik „zaslužuje mjesto u lektirama".

Mostarska promocija će biti 10. 12. 2015. ( četvrtak), na Maloj sceni HNK Mostar u 20h.

Uz autora, o knjizi će govoriti hrvatski bosanskohercegovački književnik Josip Mlakić i sveučilišni profesor Mile Lasić dok će ulomke iz romana čitati prvak drame HNK Mostar, Velimir Pščeničnik Njirić.

Oblak boje kože, književnom je djelo koje je sasvim sigurno jedan od važnijih događaja u postjugoslovenskoj literaturi posljednjih godina ne samo zbog činjenice što govori o temi višestoljetne diskriminacije Roma već, prije svega, jer je umjetnički itekako vrijedno ostvarenje koje nas podsjeća kako se romani zapravo pišu, što smo, čini se, prilično zaboravili. Od Zagreba do Bosne, od sadašnjosti do prošlosti, od romskoga geta u središtu Zagreba do Auschwitza i slabije poznatoga romskoga Holokausta, od sanjanog normalnog života do ratnih trublji, Nebojša Lujanović u svome novom romanu Oblak boje kože pripovijeda o krivnji i pravdi, o žrtvama i onima drugima, prije svega o Romima i njihovoj kulturi, o onima istinskim drugima koje ne vidimo i koji su uvijek u središtu tragedije, navodi Fraktura.