Vlada HNŽ odobrila 6 milijuna KM za ceste u Rami, Jablanici i Stocu

vlada hnz

Usvojen je i zaključak kojim je Vlada prihvatila mišljenje Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnutku Instituta za medicinsko vještačenje i mišljenje na Nacrt zakona o sigurnosti zaštite na radu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, Vlada je usvojila odluku o usvajanju plana i programa Uprave za ceste u okviru kojeg je planirano izdvojiti 6 milijuna i 100 tisuća konvertibilnih maraka za održavanje i sanaciju cesta u HNŽ-u.

Ministar prometa i veza Stjepan Krasić, obrazlažući program, istaknuo je kako će se u suradnji s jedinicama lokalne samouprave krenuti u sanaciju najkritičnijih dijelova prometnica: Prozor-Varvara u općini Prozor-Rama, Jablanica-Sovićka vrata-Blidinje u općini Jablanica i Stolac-Berkovići u općini Stolac.

Cijeneći njihovu ulogu i značaj djelatnosti kojom se bave Vlada je danas usvojila Odluku o zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika koji nisu osigurani po drugoj osnovi.

Vlada HNŽ-a proglasila je Gospodarski sajam Mostar 2017. od značaja za HNŽ te je, u skladu s tim, na ime pokrivanja dijela troškova organizacije izdvojila 60 000 maraka.

Usvojena je odluku i dana suglasnost na izvješće o radu i na financijsko izvješće ustanove Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2016. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila odluku da se JU Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar dodijeli jedno putničko vozilo za prijevoz djece s posebnim potrebama.

Usvojeno je i izvješće o radu inspektorata Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2016. godine.

Na prijedlog Ministarstva branitelja Vlada HNŽ-a usvojila je više odluka koje se odnose na obilježavanje značajnih datuma, liječenja, nabavke ortopedskih pomagala i banjsko-klimatskog liječenja braniteljske populacije, navodi se u priopćenju.