Vlada HNŽ-a osigurala je novac za plaće za 100 pripravnika

Vlada HNŽ

... je sredstva kako bi 100 nezaposlenih osoba steklo svoje prvo radno iskustvo.

Vlada ove županije se prijavila na natječaj koji je objavio Federalni zavod za zapošljavanje, te je još prošle godine dobila pozitivan odgovor na zahtjev za sufinanciranjem prijema pripravnika. P

otom je zatraženo od svih ministarstava, uprava i ostalih županijskih institucija da dostave popis i svoje prijedloge o profilima osoba koje im nedostaju.

Na posljednjoj sjednici Vlade održanoj početkom ovog tjedna donesena je odluka prema kojoj će se izbor kandidata po programu zapošljavanja vježbenika u 2014., koji se sufinancira iz sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, izvršiti preko javnog natječaja.

Prema riječima Pere Pavlovića, glasnogovornika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, kriteriji prema kojima će se vršiti odabir namještenika koji će biti primljeni da odrade pripravnički staž će biti uvršteni u pravilnik koji će utvrditi posebno povjerenstvo.

Pavlović nadalje navodi kako je plan primiti 87 namještenika s visokom stručnom spremom i 12 sa srednjom stručnom spremom, te jedno s višom stručnom spremom.

Prema njegovim riječima, financiranje projekta zajednički će nositi Vlada HN županije i Služba za zapošljavanje ove županije. "Služba za zapošljavanje će osigurati sredstva za uplatu doprinosa i dodatnih 50 KM po namješteniku za ostale troškove poput prijevoza i sl, dok će neto osobni dohodak namještenika biti osiguran iz proračuna Hercegovačko-neretvanske županije", kaže Pavlović.

Važno je naglasiti da se Zavod obvezao da će za deset posto povećati sudjelovanje za invalide, osobe koje su duže od godinu dana na zavodu za zapošljavanje te za žene.

Večernji list