Višak administracije iz gradske uprave prelazi raditi u firmu "Mostar parking"

Radmila Komadina, glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića, za "San" kaže da je početkom tjedna formirana komisija koja će provesti proceduru izbora direktora i izvršnog direktora novoformiranog preduzeća i dostaviti rang listu Upravnom odboru.

- Komisija će održati konstituirajuću sjednicu u ponedjeljak i započeti svoj rad, a potom otvoriti šest prispjelih koverti, te nakon provedenog postupka u skladu sa zakonskim propisima, dostaviti prijedlog Upravnom odboru za imenovanje direktora i izvršnog direktora.

Naravno sačekat će se 15 dana za žalbe - pojašnjava Komadina.

Uporedo sa tim u toku je, kaže, procedura javnih nabavki koja se provodi u skladu sa procedurama Svjetske banke, koja je odobrila kredit u vrijednosti od četiri milijuna dolara.

- Tako da su u ovom trenutku u postupku procedure nabavke informatičke opreme, kancelarijskog namještaja i materijala, te kamera za video nadzor, softvera za pauk sistem, parking automata, kao i drugu prateću opremu, koja je neophodna za sistematsku kontrolu i naplatu parkiranja u Mostaru. Negdje imamo da se samo očekuje potpisivanje ugovora - precizirala je Radmila Komadina.

Stručna sprema

Ona dodaje da nakon izbora direktora i izvršnog direktora treba donijeti pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kojim bi se utvrdio broj radnih mjesta, odnosno odgovarajuća stručna sprema koja je potrebna za obavljanje ovih poslova.

Uz sve idealne pretpostavke, ističe Komadina, preduzeće bi trebalo početi sa radom u svibnju ove godine.