Večeras predstavljanje knjiga fra Ante Marića

Fra Ante Marić, knjiga
PLAČU LI JELENI?
i
TAKO JE DOBRO NOSITI KRIŽ S TOBOM
(Tekstovi razmatranja uz Put križa)

Sudjeluju: fra Gabriel Mioč, Dragan Marijanović, Gojko Jelić, fra Stanko Mabić, fra Ante Marić.
Glazbeni će prinos dati Anica i Karlo Milićević, a moderatorica je Misijana Brkić Milinković.

Tekstovi razmatranja uz Put križa autora fra Ante Marića, nastali su prikupljanjem tekstova koje je autor objavio u korizmenim brojevima lista Franjinim stopama u posljednjih šest godina. Knjiga tako donosi šest različitih razmatranja za šest korizmenih tjedana.

U svakoj fra Antinoj rečenici očituje se duboka proživljenost s mukom našega Spasitelja. Crpio ju je iz vlastitih križeva, križeva braće fratara i križeva ovoga hercegovačkog puka.
Fra Antin križni put još je jedan doprinos u razvijanju ove pobožnosti koja se razvila i proširila u cijeloj Crkvi, baš zaslugom sinova svetoga Franje.

Sve naše crkve su urešene lijepim umjetničkim ostvarenjima - bilo u slici ili kipu, a prisutni su i križni putevi na otvorenom.

Teško je napraviti izbor najboljih ostvarenja, ali nismo tome ni težili.

Ogranak Matice hrvatske u Širokome Brijegu na ovaj način želi proširiti ovu drevnu katoličku pobožnost, zahvaliti autoru na svemu što je u pisanim tragovima ostavio Hercegovini, a autorima umjetničkih djela dati prigodu da se kroz likovni izraz iskažu najdublji vjerski osjećaji, pogotovu u ovo milosno, korizmeno razdoblje godine. (Gojko Jelić)