Večeras humanitarni koncert za obnovu Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Humanitarna akcija

Prema riječima voditeljice prim. Vesne Brkić, dr.med., zgrada je sagrađena namjenski, na način da je mališanima omogućeno da s njima borave i majke.

Tijekom godina pedijatrijska skrb se u gradu na Neretvi uspješno razvijala pa je nakon Domovinskoga rata, točnije 1997.godine otvoren Odjel za intenzivnu njegu novorođenčadi, a u planu je i osnutak Odjela intenzivne njege za veću djecu.

Šest desetljeća mostarske Pedijatrije nisu samo povijesna činjenica, nego i jamstvo da će svakom malom pacijentu koji dođe na ovu Kliniku biti pružena vrhunska medicinska skrb. Sveučilišna klinička bolnica Mostar pravi je prijatelj djeteta, tako da uz pacijente u dobi od rođenja do osamnaest godina, na Klinici mogu boraviti i majke, za koje su osigurana 24 ležaja.

Kako je Mostar središte zdravstvene skrbi na području Hercegovine, na mostarsku Pedijatriju mali pacijenti dolaze s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i manji dio s područja Herceg-Bosanske županije. Statistički pokazatelji govore kako kroz Kliniku godišnje prođe oko 3 000 pacijenata, a kroz polikliničke, specijalističke i subspecijalističke ambulante od 7 500 do 8 000.


Opremljenost medicinskim aparatima je solidna, posebice suvremenim respiratorima, inkubatorima i svom pratećom opremom, no objekt vapi za rekonstrukcijom i obnovom, posebice kada je riječ o dotrajaloj vodovodnoj i električnoj instalaciji, podovima i otvorima.

Tim inženjera iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar otpočeo je s izradom elaborata obnove i rekonstrukcije zgrade Klinike za dječje bolesti, a zeleno svjetlo i potpora stigli su i od ravnateljstva bolnice i ravnatelja prof.dr.sc.Ante Kvesica,dr.med.

Zato je s velikom radošću i ushićenjem dočekana inicijativa Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH (MHDZ BiH) o organiziranju humanitarnog koncerta u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, 3. svibnja 2010. godine u 20.00h.

Na koncertu sudjeluje Simfonijski orkestar Mostar, Katedralni oratorijski zbor Mostar, klape Krš i Drača kao i mnogobrojni solisti, a sve to pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Cjelokupnu manifestaciju vodi gospodin Veselko Čerkez. Cijena ulaznice je 10,00 KM, a sav prihod od prodaje ulaznica biti će doniran Klinici za dječje bolesti SKB Mostar.

Bit će to prigoda za građane Mostara, ali i cijele Hercegovine da iskažu humanost na djelu, uživaju u prekrasnoj glazbi i pomognu u obnovi Klinike za dječje bolesti SKB Mostar.

Djeca su najveće bogatstvo i radost. Oni su naša budućnost.