Vatrogasci Mostara obilježili Dan sv. Florijana

sv florijan, zaštitnik vatrogasaca, profesionalna vatrogasna postrojba
Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) grada Mostara je povodom „Svetog Florijana", međunarodnog dana vatrogasaca i mjeseca zaštite od požara organizirala „Dan otvorenih vrata", gdje su svi zainteresirani imali prigodu vidjeti vozila, opremu i sredstva

kojima raspolaže postrojba, te upoznati se s načinom na koji radi i funkcionira postrojba.

Mališani oduševljeni

Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe-jedinice grada Mostara, kazao je kako su se mališani ovim putem upoznali s radom vatrogasne postrojbe, te kako je dan protekao u jako lijepoj atmosferi.

„Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara u kojima se obilježava i popularizira vatrogasna djelatnost. U Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi - jedinici grada Mostara u tu svrhu su već od ranih jutarnjih sati bila otvorena vrata za sve zainteresirane. S našim radom smo upoznali učenike nekih od mostarskih škola, kao i štićenike ustanova za djecu sa posebnim potrebama. Omogućili smo im da se upoznaju sa vozilima i opremom, a naprosto su uživali raditi s mlaznicama. Dan je protekao u vrlo lijepoj i ugodnoj atmosferi", kazao je Jurić.

Slavljenje svog zaštitnika

On je ovim putem čestitao Dan sv. Florijana svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima koji ga slave kao svog zaštitnika.

„Biti vatrogasac je veoma odgovorno zanimanje, ali isto tako častan i ponosan poziv. Ovim putem, želimo svim vatrogascima koji za Svetog Florijana obilježavaju dan vatrogasaca uputiti čestitke i poželjeti sve najbolje u obavljanju ovog zahtjevnog, odgovornog i časnog posla", rekao je Jurić. S.P.