Valentin Inzko posjetio Zračnu luku Mostar

Hodočasnici

Upravu u tijeku sastanka u Zračnoj luci Mostar visokog predstavnika i direktora nalazio se veliki broj hodočasnika koji su charter letom krenuli put Italije, a visoki predstavnik je na konferenciji za novinare istaknuo upravo da Zračna luka Mostar ima veliki potencijal za razvoj što pokazuje i veliki broj turista i hodočasnika koji dolaze upravo preko Zračne luke Mostar u Međugorje i Mostar.

"Obećao sam da ću učiniti sve što mogu, razgovarat ću s predstavnicima nove vlade koji imaju interes da pokrenu ekonomiju, da se uradi sve kako bi ova zračna luka dobila potrebne certifikate da bi mogla primati i veće zrakoplove, a na taj način smanjili bi se i troškovi. U meni imate prijatelja i, ako mogu pomoći, ja ću to učiniti vrlo rado. Hercegovina zaslužuje da ima međunarodnu zračnu luku", kazao je Valentin Inzko.

"Zračna luka Mostar ima perspektivu. Nadam se kako će novo Vijeće ministara zajedno s OHR-om pokrenuti jednu inicijativu kako bi se povećao promet. Ova zračna luka dobra je osnova da se poveća ekonomski status Hercegovine, ali i cijele države", kazao je u izjavi za medije nakon sastanka direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.