Usred Mostara istukli studenta iz Posušja

Središnja gradska zona Mostara
Dvoje napadnutih je oko 23 sata iz obližnjeg unajmljenog stana krenulo nešto kupiti na benzinskoj crpki na bulevaru, a dvojica su ih zaskočila i pri tome pogrdno vikala "Balije, što ste došli ovdje", a zapravo se, kako će se sutradan ispostaviti, radilo o dvojici Bošnjaka.

- Momku su razbili nos i zadali više udaraca po čitavom tijelu, da bi mu oteli osam maraka, koliko su zatekli kod njega. Ima i podljeve ispod očiju i sav je u natečen. Ovaj student je žurno prevezen u Centar urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar pa je, nakon ukazane pomoći, poslan na kućnu njegu, ali mu je istu noć pozlilo pa je ponovno upućen u bolnicu. Osim teških ozljeda, doživio je i veliki psihološki šok, kao i njegova cimerica. Napadači su pobjegli, ali su po opisu ubrzo i pronađeni. Slijedi im kaznena prijava za nanošenje teških ozljeda i otimačine - kažu iz mostarske policije, koja je ovaj napad okarakterizirala kao razbojsku krađu.

Inače, upravo što se radilo o nanošenju takvih posljedica, čitavu istragu je radio Odjel kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvasnke županije. Inače, sličan napad se na istom mjestu dogodio i lani, kada su teško pretučena dvojica mladića iz Nevesinja Milijan Š. (26) i Milorad V. (24), kojima je, dok su se vozili bulevarom kod franjevačke crkve, ‘iz čista mira' jedan automobil prepriječio put pa ih je skupina mladića napala i po glavi tukla palicama. Napadači ni do današnjeg dana nisu otkriveni, kao i mnogi drugi koju su svoje žrtve birali na ovoj adresi. - Unatoč stalnim ophodnjama na ovom osjetljivom području, napadači uglavnom znaju izabrati trenutak i doista je opasno se kretati po mraku - zaključuju Mostarci.