Uspori malo, neka ga bubne autobus prije nas, odmakni se...

teška prometna nesreća, teška prometna nesreća

Tragična prometna nesreća dogodila se jučer oko 12.45 na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Jablanice u mjestu Grabovica, u blizini mosta Begića i Begovića, a jedna osoba smrtno je stradala.

Izravan sudar

- U nesreći su sudjelovali putničko vozilo Hyundai i autobus kompanije Vildan-tours, a u kojem su se nalazili kineski turisti. Na mjesto nesreće upućena su vozila Hitne pomoći, vatrogasna vozila i nekoliko patrola policije - rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HN županije.

Promet ovom dionicom magistralne ceste M-17 za vrijeme trajanja očevida bio je obustavljen, a zbog nesreće stvorile su se velike kolone. Dežurni županijski tužitelj potvrdio je da je smrtno stradao Milenko P. (1957.) iz Banje Luke koji je bio za upravljačem Hyundaija.

On je iz za sada neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika te se izravno sudario s autobusom.

Prizor na mjestu događaja bio je jeziv, a više od dva sata trajalo je izvlačenje poginulog muškarca iz automobila.

- Preminuli je bio jedini putnik u vozilu, a nitko od putnika u autobusu nije ozlijeđen - kazao je tužitelj. Na društvenim mrežama, nedugo nakon nesreće, pojavila se amaterska snimka vožnje automobila u kojem je bio Milenko P. On je neposredno prije sudara krivudao cestom.

Međutim, ono što ledi krv u žilama, gotovo jednako kao i tragedija, odnos je "snimatelja" prema stradalom čovjeku.

Milenka P. snimali su iz automobila koji je vozio iza njega, snimljen je i sudar s autobusom, no konverzacija između putnika u autu iz kojeg je snimana tragedija zvuči jezivo.

To je ta snimka, legendo

- Op, op, op, gledaj što prelazi crtu. Siječe zavoj, 30 vozi, a siječe zavoj, ode na autobus. A budale, ili je pijan ili spava - govori osoba koja snima te nastavlja:

- Eno dolje autobusa, uspori malo, neka ga bubne autobus prije nas. Odmakni se od njega, vidiš... Eno ga ode pod autobus, jesam rekao, koči, evo ga, bum, evo ga. TO JE TA SNIMKA LEGENDO, TO JE TA SNIMKA, JESAM TI REKAO?! Skreni tamo, daj sva četiri žmigavca (smijeh) - vidno oduševljen tuđom tragedijom viče osoba koja snima.

- Mrtav je - govori suputnik.

- Nemoj snimati, ugasi.

- Neću. Evo, ovo je uživo.

- Ima li tko da smije prići, ja ne smijem tamo.

Bezosjećajna osoba koja je sve ovo snimala snima i dalje te prilazi smrskanom vozilu i govori:

- Ormar vozio, jesi živ?

- Je li živ?

- Nije živ, ja mislim. Nije ovaj živ. Ništa od njega. Je, živ je..., viče.

Daj mu pipni puls - dodao je netko i tada se napokon pokušava otvoriti vrata automobila i snimka se tu prekida.

Večernji.ba