Uspješno dovršenje projekta prikupljanja sredstava za izgradnju hranilice za konje s Bila

konji na bilima
...koji je otpočeo svečanim predstavljanjem kalendara, oplemenjenoga motivima iz života tih zadivljujućih životinja, održanim prošloga mjeseca u Klubu Aluminij.

Autorom fotografija mladi je mostarski fotograf Ivan Kelava koji je, tijekom tri godine, ovjekovječivao svakodnevicu jedinstvenih krda na toj visoravni poviše Mostara. Kelava ponosno ističe kako su, prodajom kalendara, potrebna sredstva prikupljena te kako je projekt ušao u završnu etapu.

- Mogu kazati kako je kalendar uspješno odgovorio izazovu. Sredstva su osigurana, napravljen je nacrt hranilice, a ovih dana očekujemo dostavljanje drvne građe do majstora koji će zamisao iz nacrta pretvoriti u stvarnost. Zahvalan sam svima, svim pojedincima i poduzećima koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta, a na poseban se način zahvaljujem agenciji Smart design te Galeriji Aluminij, čijim je uključivanjem zapravo projekt i zaživio - kazuje nam Kelava.

Podsjećamo, sve je otpočelo kao njegova osobna priča, želja za opuštanjem u prirodi. No, bilježenje ponašanja tih iznimnih krda, jednih od rijetkih u Europi koji danas lutaju slobodni, s vremenom je izraslo u puno više. Otprilike 150 konja na Bilima izloženo je čitavomu nizu prijetnji, a jednom od njih je oskudna prehrana tijekom zimskih mjeseci. Hranilica, čija je izgradnja u tijeku, predviđena je za ispunjavanje svoje svrhe u predstojećih nekoliko sezona, a Kelava poziva medije popratiti čin njezina otvaranja na odabranoj lokaciji na Bilima, o čemu će pravodobno izvijestiti putom svoje Facebook stranice.

aluminij.ba