Upitno odigravanje Lige MZ u Mostaru

mjesne zajednice, Lliga mjesnih zajednica, Liga mjesnih zajednica, Mostar, Lliga mjesnih zajednica
"Kao organizatori i idejni tvorci Lige MZ Grada Mostara primorani smo reagirati i ukazati na neodgovorno ponašanje institucija vlasti prema ovome natjecanju koje od samog početka u sportskom duhu okuplja veliki broj mladih.

U Ligi MZ Grada Mostara sudjeluju 23 seniorske ekipe i 15 juniorskih, što nam daje brojku od više od 400 sportaša uključenih u ovaj projekt. Prošle godine utakmice Lige MZ Mostara i Lige Hercegovine na igralištu kod Desete osnovne škole u Mostaru pratilo je oko 50 000 gledatelja.

Svi susreti protekli su u fair i sportskom nadmetanju, a Mostar se može pohvaliti činjenicom da ima pobjednika Lige Hercegovine, to je momčad MZ Balinovac.

Tijekom toplih ljetnih dana Mostarci svih generacija od onih najmanjih do onih najstarijih mogu uživati u kvalitetnoj igri na igralištu, te se družiti uz specijalitete s roštilja i piće. Mnogo je onih koji nisu direktno uključeni u samo natjecanje, ali ga smatraju vrhunskim događajem, jer sport i rekreacija okupljaju i povezuje stanovnike Mostara i okolice.

Liga MZ Grada Mostara pokrenuta je od nekolicine sportskih entuzijasta, prije svega pokojnoga Vjekoslava Arapovića po kojemu naša Udruga nosi naziv. Tijekom 12. izdanja oni su nesebično dali svoje vrijeme i ostale materijalna i nematerijalna sredstva kako bi svi zaljubljenici u sport imali svoje mjesto za okupljanje, odnosno Ligu MZ Mostara.

Nažalost, svih ovih godina potpora ovom projektu od strane predstavnika vlasti na lokalnoj razini bila je izuzetno mala. Tako da je zbog nedostatka financijskih sredstava odigravanje ovogodišnje Lige MZ Grada Mostara pod znakom pitanja.

Ni gospodarski subjekti koji djeluju na području Mostara nisu podržali organizaciju natjecanja, pa je isto proteklih godina održano samo zahvaljujući radu sportskih entuzijasta.

Na sastanku predstavnika MZ Grada Mostara i organizatora Lige koji je održan u petak donesen je zaključak da se putem priopćenja za javnost o svim događanjima obavijeste građani Mostara, te je odaslana jasna poruka kako se ne smije dopustiti neodržavanje natjecanja.

Nadamo se da će ovo reagiranje naići na pozitivan odgovor kod ‘odgovornih' u institucijama vlasti i kako će iznaći sredstva za potporu Ligi MZ Grada Mostara", stoji u priopćenju koje potpisuje Hrvatska udruga sportske rekreacije Vjekoslav Arapović.