Upitan prijevoz učenika u Mostaru

prijevoz učenika
Sindikat Društva za javni gradski prijevoz putnika Mostar Bus d.o.o. Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu navodi da se zbog neizmirenih obveza prema njihovom poduzeću u pitanje dovodi isplata plaća zaposlenicima te izmirenje obveza toga poduzeća prema drugim dobavljačima.

"Zbog neizmirenih obveza prema ovom poduzeću nastalih neplaćanjem prijevoza učenika osnovnih škola na području Grada Mostara, prvi put od našega osnivanja u pitanje se dovodi isplata plaća zaposlenicima te izmirenje naših obveza prema drugim dobavljačima, a za što ne snosimo nikakvu odgovornost", navodi se u priopćenju.

Naime, kako se navodi u priopćenju, na sastanku Sindikata i menadžmenta poduzeća, održanom krajem kolovoza 2013., postignuta je suglasnost da se prijevoz učenika ne obavlja bez valjanih garancija za plaćanje prijevoza učenika.

Ipak, kako navode u Sindikatu, razumijevajući sveukupnu financijsku situaciju Grada Mostara, te pritiske kojima je izložen menadžment poduzeća od različitih razina vlasti, pristali su obavljati prijevoz učenika bez čvrstih garancija da će njihove usluge prijevoza biti plaćene. Vjerujući u takvo što, čitavo prvo polugodište vršili su prijevoz učenika, a da za to vremensko razdoblje nisu dobili niti jednu isplatu po ispostavljenim fakturama.

Stoga je na današnjem sastanku Sindikata zaključeno kako se s prijevozom djece osnovnih škola neće početi do izmirenja minimalno 50 posto duga koji je stvoren u posljednja četiri mjeseca tekuće godine i koji iznosi 352 000 maraka.

Također, na sastanku je zaključeno da menadžment poduzeća s odgovornim tijelima dogovori dinamiku isplate preostalog duga s jasnim garancijama za redovito izmirenje obveza u 2014. godini.

"Ne želeći ulaziti u odnose Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije oko nadležnosti za troškove prijevoza, Sindikat daje punu potporu menadžmentu poduzeća da ustraje u nastojanjima da se zaštite interesi i njegovo normalno funkcioniranje", navodi se u priopćenju.

U Sindikatu ističu kako su ostavili dovoljno prostora da se pitanje prijevoza učenika na području Grada Mostara riješi na zadovoljstvo svih i da su imali dovoljno razumijevanja prema svim odgovornim vlastima po ovom pitanju te smatraju da se i prema njima treba iskazati razumijevanje kada su, ne svojom krivnjom, dovedeni u situaciju da im je daljnje normalno funkcioniranje dovedeno u pitanje.

Agencije