Ulice Mostara postale male deponije smeća

Smeće, Mostar
Ulice u kojima se igraju i borave djeca postale su male deponije smeća iz kojih se svakodnevno širi nesnosan smrad u što smo se uvjerili jučer odlaskom u Ulicu Lacina bb, gdje smo zatekli ogromne količine otpada pored kontejnera. Naime, ova ulica je jedna od mnogih u Mostaru gdje se može zateći sličan prizor.

Nesavjesni građani

Prizor je bio zastrašujući. Mnogima je nejasno zašto se smeće i dalje gomila, zašto iz komunalnog poduzeća ne rade svoj posao.

No, problem kao uvijek, nije samo u komunalnim službama, nego i u nesavjesnim građanima koji smeće odlažu gdje stignu.

"Smeće je samo jedan od problema, jer brojna naselja u mostaru su se pretvorila u male deponije, zbog nemara pojedinih građana i vlasti prema okolišu", kazao nam je jedan od građana Mostara koji je ogorčen sadašnjom ekološkom situacijom u ovom gradu.

Naime, svima je poznato da se smeće ostavlja i baca na svakom koraku, a nije ni rijetkost da neki naši sugrađani svoje otpatke bacaju i kroz prozore, bez imalo trunke grižnje savjesti.

"Gomilanje otpada mora prestati, ali izgleda da nikoga nije briga za nas, pa se po tome pitanju ništa i ne poduzima. Pojedini građani otpatke bacaju i kroz prozore. O odvozu smeća suvišno je i pričati", prokomentirao je naš sugrađanin.

Stanari s razlogom strahuju od mogućih posljedica po njihovo zdravlje, jer se sve većim gomilanjem smeća iz dana u dan povećava opasnost od raznih zaraznih bolesti.

"Ukoliko se ne riješi problem sa otpadom, vrlo je moguće da ćemo se zaraziti", rekli su nam stanari koje smo zatekli u ovoj ulici.

Kante za otpatke

Podsjetimo, proteklih mjeseci na području grada su postavljene kante za otpatke, no ni to nije puno pomoglo, obzirom da u kratkom periodu budu uništene, zbog čestih vandalskih akcija i činova. Nakon više zabilježenih slučajeva oskrnavljenja kanti, u gradu na Neretvi je na više lokacija urađena betonska zaštita kako bi kante što dulje trajale, no ipak ni ovakva zaštita im ne pomaže u očuvanju, o čemu je nedavno već pisao Dnevni list.