Ukrao terenac u Mostaru pa se molio i nekim čudom pušten kući

krađa, Mostar
...kao i prilikom preksinoćnjeg spektakularnog uhićenja kod zgrade Projektanta, u Ulici kralja Tomislava, i to na jedinom raskrižju koje policija pokriva kamerama. Iako se radilo o susjednim ulicama, od krađe do uhićenja prošlo je punih pet sati.

- Netko ti po gradu voza terenca! - dojavio je prijatelj vlasniku Nikici Božiću, inače direktoru AMK, koji je upravo u tome trenutku davao izjavu u PU Mostar oko ove snimljene Big Brother krađe. Uslijedila je munjevita akcija policijskih ophodnji koji su blokirale raskrižje i, naočigled iznenađenih prolaznika, izvukli i na podu vezali sumnjivca. I direktor Božić je prethodno satima bio u potjeri za kradljivcem koji mu je ispred očiju ukrao upaljen terenac, vrijednog oko 26.000 maraka, dok je na kraju radnog vremena spuštao vrata na garaži AMK.

- Vidim netko odveze vozilo. Stojim i ne mogu očima vjerovati. Prvo sam pomislio da je riječ o nekoj šali, a tek potom o krađi. Sjeo sam u drugo vozilo i stisnuo po gasu. Uz put čujem da je viđen u Cimu pa sam produžio prema Gorancima, putem koji kradljivci često koriste zbog prikrivanja. Policija je sve blokirala, a ispostavilo se da je lopov još u Cimu bio skrenuo prema susjednom naselju Iliće i pošao u posve drugom smjeru - kaže nam Božić, koji nikada ranije nije vidio počinitelja. Uhićeni Igor Ćorić, koji je već robijao zbog teških krađa i razbojstva, tvrdio je da je upravo bio pošao vratiti terenca (!?).

Taj ovisnik je ispričao i da se išao pomoliti na Brdu ukazanja u Međugorju (!?) te da se provozao do Čapljine. Među sjedalima je našao tuđi novčanik u kojem je bilo 80 kuna pa se kupio i sendvič. I gle čuda, njegove molitve su se očito uslišale jer ga dežurni tužitelj nije dao zadržati u pritvoru pa je i pušten kući!

Doduše, tek sutradan jer su ga inspektori ujutro nastavili ispitivati i za neka razbojstva koje su se posljednjih večeriju dogodila u Mostaru. I oštećeni vlasnik je ostao u čudu.

- Iz tužiteljstva su se pozivali na zakonski članak 291., koji govori o oduzimanju pokretne stvari i ono ne predviđa mjeru pritvora. Po tome bi u ovom slučaju morali dokazati namjeru da je sumnjivac htio prodati oduzeto vozilo, što je teško dokazivo, pa da tek onda bude razloga za određivanje pritvora.

Tako nam je naloženo i mi smo tu nemoćni- kažu u PU Mostar.

Uzimajući u obzir ovakvu tužiteljsku praksu, savjetujemo lopovima:

Ako vas kojim slučajem uhvate nakon krađe pokretne stvari, slobodno recite da ste otuđeno baš htjeli vratiti vlasniku i bit će te opet na slobodi.

izvor: večernji.ba