Ugostitelji ogorčeni: Nas su zatvorili, a drugima omogućili nesmetan rad

Mostar, ugostiteljstvo, ugostitelji, noćni klub, noćni život, diskoteka

Ugostiteljski objekti "Drugi način", "Golden", "Art", "Arabica" i "Coco Loco" bili su među onima koji su poslušali usmenu naredbu policije u subotu navečer i u 23 sata zatvorili vrata. Međutim, pojedini objekti nisu poslušali policiju i nastavili su s radom bez da su zbog toga snosili bilo kakve posljedice. Tako se navodi primjer Pink Panthera i nekih drugih objekata kojima je omogućen nesmetan rad, piše Dnevni list.

"U petak navečer nismo radili zbog stanja kakvo je i bilo. U subotu nismo znali što nam je činiti, jer se pojavila informacija da će se sve zatvarati u 23 sata pa čak i noćni klubovi. Nikakvo rješenje nismo dobili niti informaciju iz policije. Usmeno su nam rekli da zatvorimo u 23 sata i mi smo to ispoštovali", kažu ugostitelji.

Svi u Mostaru znaju tko je u subotu navečer radio, a tko nije. Prema nama je napravljena ogromna nepravda, jer smo imali najavljene aktivnosti koje nismo mogli provesti i zbog svega toga smo ostali na gubitku", dodali su ugostitelji koji nisu radili iza 23 sata.

Dodaju kako se pred nekim objektima nalazio veliki broj zaštitara pa se postavlja pitanje jesu li zaštitari i objekti koje su osiguravali veća vlast od policije.
Na upit iz Dnevnog lista jesu li se žalili policiji zbog svega, ugostitelji kažu da se nisu imali kome ni požaliti, jer im se nisu niti javljali.

Upitna zakonitost

"Cijelog dana u subotu nisam znao hoće li se raditi ili neće. Mediji su prenijeli informaciju da se ne radi, ali s obzirom da nisam dobio nikakvu službenu informaciju iz policije, planirao sam redovite aktivnosti. Međutim, petnaestak minuta prije 23 sata stigla je policija s usmenom obavijesti da se svi objekti zatvaraju u 23 sata po čemu sam i postupio. Pitam se nakon svega zašto su se pojedini zatvorili dok su drugi normalno radili", kaže jedan od ugostitelja.

Očekuju, kako kažu, objašnjenje od policije u vezi s ovim događajem. Ugostitelji su složni u mišljenju da policija nije postupila ispravno niti po zakonu, jer su neke objekte zatvorili, a drugima omogućili nesmetan rad.

Dnevni list