Ugledni akademski kipar iz Mostara napadnut na gradilištu hotela Mostar

Građevinski radnik na "rekonstrukciji" spomenutog objekta nije imao strpljenja pa je fizički nasrnuo na Mićkovića. Zbog pitanja o onom što se (g)radi na ovoj lokaciji Mićković je uz vrijeđanje pretrpio i ozljedu zgloba šake.

"Takav skandal još nisam doživio, po parkiranju u prostor kod hotela 'Mostar', građevinski radnik se bacio na zadnje staklo mog automobila i počeo lupati po njemu" kazao je Mičković za Studio 88.

Čovjek je toliko barbarski prišao prema meni, rekao da se gubim odavde, da je sve tu privatno i da se ne igram. Prišao mi je kolima, a kad sam otvorio prozor da ga pitam šta se dešava tu, zgrabio me za palac i polomio ga, zatim me zgrabio za prsa, htio je da izađem iz automobila i tko zna šta bi još dalje bilo da sam izašao...

Moja žena, zabezeknuta u svemu tome, izišla je iz automobila i pitala napadače zašto to rade. Dobila je odgovor od vrlo grubog mladića: 'Gospođo, đubre, okrećite se odavde, ovo je sve privatno, kola ću vam zapalit", tako je za Studio 88 nemili događaj prepričao Florijan Mićković.

Mnoge uspomene vežu ovog poznatog Mostarca s nedavno srušenim hotelom "Mostar". Uz "Ružu" i "Neretvu" bio je prepoznatljiv simbol grada i kao takav, pred najezdom primitivaca, kako piše Studio 88, nije ni mogao ostati u izvornom obliku.