FOTO   Udruga Down Sindrom Mostar na prigodan način obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom.

down sindrom mostar
Za obilježavanje ovog dana, i ove godine kao i prethodnih nekoliko , odabran je tržni centar Mepas Mall, u kojem je održan cjelodnevni zabavno-informativni program.

Na štandu koji su postavili članovi Udruge građani su se mogli educirati o tome što je Down sindrom, te kupiti rukotvorine koji su napravili sami članovi udruge.

Posjećenost štanda bika je velika tijekom cijelog dana, a predsjednik Udruge Down Sindrom Mostar Igor Ledić Leda nam je rekao:
Danas je Međunarodni dan osoba sa Down sindrom. Iskoristili smo ovu prigodu da se zajedno okupimo i obilježimo ovaj dan. Zadovoljni smo posjetom i naši sugrađani dolaze u velikom broju i žele se educirati uzimajući naš promotivni materijal. Ispunili smo ono što smo željeli, a to je upoznavanje i educiranje naših sugrađana o Down sindromu. Edukacijom lalše ćemo i pomoći osobama s Down sindromom koje će se lakše uključivati u zajednicu i želim naglasiti da je ovogodišnji moto ovoga dana Moji prijatelji-moja zajednica . Ove stvari koje su na našem štandu su manje više radovi naših članova. Našu Udrugu pomaže dosta firmi i gospodarstvenika, ali mi imamo pravilo da na današnji dan sve radimo isključivo sami i svojim sredstvima.

Prigodan program izvele su članice ŠPK Zrinjski, o čemu ćemo još posebno pisati, a tijekom večeri donosimo i razgovor sa Darijom Delić jednom od aktivnijih članova udruge.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info