U svim osnovnim školama HNŽ-a održan štrajk upozorenja

štrajk, HNŽ, jednosatni štrajk upozorenja, štrajk prosvjetara, štrajk, jednosatni štrajk upozorenja, štrajk prosvjetara, štrajk, srednje škole, srednjoškolci, ŽZH, generalni štrajk, Sindikat uposlenih u školama ŽZH, opći štrajk, štrajk u školama
Ariva

U prvoj smjeni, prvi školski sat se nije održao, a tako će biti danas i u drugoj smjeni, kao i u međusmjenama.

Sindikat učitelja traži donošenje i usklađivanje koeficijenata i potpisivanje kolektivnog ugovora, potom donošenje zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, donošenje pedagoških standarda i normativa, isplatu tužbi po pravomoćnim presudama, te vraćanje isplate porodiljama na 100 posto, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš.

Također, traže da se djelatnicima koji rade na određeno do 30. lipnja 2018. godine omogući godišnji odmor kako bi mogli ostvariti pravo na regres. Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, Lauš kaže kako će biti primorani koristiti sve zakonom predviđene mjere, uključujući prosvjede i generalni štrajk.

Podsjećamo, u srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak je održan štrajk upozorenja. Štrajk je održan za vrijeme prvog školskog sata u prvoj i drugoj smjeni.