U svetčanomu ozračju proslavljen 14. rođendan Aluminija d.d. Mostar

Bogatim programom i prijateljevanjem uposlenika proslavljen je ovogodišnji Dan Aluminija, kojim je navršeno 14. godina od obnove proizvodnje u tvornici koja je sasma uništena u travnju 1992. godine, tijekom srpsko-crnogorske agresije na Mostar.

Prisjećajući se 15. ožujka 1997. godine kada je, u nazočnosti pokojnoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, otvorena obnovljena Tvornica anoda, svetčanost je otpočela predstavljanjem novoga broja raskošnoga godišnjeg časopisa Aluminij, u Velikoj dvorani Upravne zgrade, gdje su potom djelatnicima koji su u proteklih godinu dana navršili 30 godina djelatnoga staža, uručeni skupocjeni ručni dobnici i prigodna priznanja. Ove godine su tako nagrađeni: Pero Buhač, Vera Buljan, Ivanka Ćurčić, Vlado Galić, Milenko Jarak, Senadin Klepo, Jure Knezović, Smiljan Matanović, Davor Miloš, Pero Miljko, Frano Novak, Marinko Novak, Krešimir Perić, Cvjetko Pranjić, Zdravko Prkačin, Frano Puljić, Ante Zovko.

Uslijedio je svetčani ručak u Vrtovima Aluminija, gdje se nazočnima obratio direktor Društva Ivo Bradvica, osvrnuvši se na proteklu godinu i na prevladanu krizu, na prvih stotinu dana nove rada Uprave te na planove za predstojeće razdoblje, poglavito na strateške projekte, iznova podsjetivši na obećanje o pozitivnomu poslovanju sa završetkom tekuće godine.

Proslavi su glazbeno doprinijeli članovi KUD-a Stina-Ljevaonica i Mario Zovko, koji je počastio djelatne kolege i pretpremijernom izvedbom svoje nove autorske pjesme Moja majka, Hercegovina za koju potpisuje i stihove i glazbu i aranžman i, jasno, vokalnu izvedbu, a koja će javnosti biti predstavljena 24. ovoga mjeseca, putom radijskih postaja i mrežnih stranica. Nakon protokolarnoga dijela, a tijekom ručka i ugodnoga prijateljevanja, ozračje je pjesmom i svirkom oplemenjivao mostarski glazbenik Jadranko Mikulić.