U sportskom duhu: HT ERONET uz Malonogometnu ligu Hercegovine

HT Eronet, Mostar

...glavnog medijskog pokrovitelja Večernjeg lista BiH Matej Damjanović, posjetili su HT ERONET gdje ih je primio predsjednik Uprave Vilim Primorac sa suradnicima.
Razgovarano je o potpori ove tvrtke Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica Hercegovine, koja traje od početka srpnja do konca kolovoza, kada će se pobjednici svih deset općinskih malonogometnih liga okupiti na završnom turniru u Širokom Brijegu.

Prema riječima predsjednika Udruge Ivana Zeljke, u svakoj se općini natječe prosječno 20-tak ekipa, na terenu je aktivnih oko 2.000 igrača...
„Naša udruga registrirana je koncem 2015. godine. Nastavila je rad i djelovanje dosadašnje Međužupanijske koordinacije, koja je okupljala predstavnike deset organizatora tradicionalnih općinskih malonogometnih liga i turnira u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Stocu, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju, Grudama, Tomislavgradu i Livnu. Isti su organizatori općinskih malonogometnih liga-turnira bili i uspješni organizatori i domaćini i dvanaest do sada održanih završnih turnira pobjednika općinskih malonogometnih liga, počevši od prvog turnira u Ljubuškom 2005. godine do prošlogodišnjeg završnog turnira, održanog u MZ Krehin Gradac u općini Čitluk. U međuvremenu su domaćini i organizatori redom bile općine: Čitluk, Široki Brijeg, Posušje, Grude, Mostar, Čapljina, Stolac, Livno, Tomislavgrad i Ljubuški.

Općinski malonogometni turniri-lige i završni turniri pobjednika ovih liga okupljaju veliki broj gledatelja tih događaja - više od 200.000 svake godine, kao i ostalih osoba uključenih na različite načine u ovaj projekt. Na taj način ove lige i završni turnir predstavljaju praktičnu afirmaciju svekolikog društvenog, a napose sportskog duha. Radimo na tome da od iduće godine uključimo i Neum i Ramu", kazao je Zeljko.
Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac pohvalio je projekt te obećao potporu i ove godine.
„Vaš projekt koji traje već, evo trinaest godina, vrijedan je svake pohvale i priznanja. Ova liga na najbolji mogući način promovira sport, sportski duh, druženje te ima izniman odjek u lokalnoj zajednici. Drago nam je što i ove godine možemo dati naš doprinos, želimo vam mnogo sreće i uspjeha u organizaciji općinskih, kao i završnog turnira i nadam se da se vidimo, u društvu najboljih, na velikoj završnici u Širokom Brijegu", kazao je Primorac.