U RMC Mostar i Zavodu za javno zdravstvo HNŽ nema zaposlenih Hrvata

liječnik, odlazak na rad u inozemstvo, potvrdu Hrvatske liječničke komore, Hrvatska, Europska unija, subspecijalistička izobrazba, eksplozija, ozljede, Sarajevo, ZZO HNŽ, Filip Novak, spasiti, nacionalna zastupljenost, SDA BIH, Bošnjaci, Hrvati, uposlenost, regija, suze
Blokadama Zakona o konsolidaciji dugovanja zdravstvenih institucija na federalnoj razini, te ultimativnim zahtjevima za preuzimanjem ZZO-a HNŽ-a i brojnim drugim uvjetima, najjača bošnjačka stranka želi doći do poluga vlasti koje nikada nisu bile u njezinim rukama.

Lažna ugroženost

Pozivajući se na paritet u institucijama, pokušava se dokazati ugroženost Bošnjaka na ovim prostorima, osobito u zdravstvenom sektoru. Upravo je zdravstveni sektor do sada bio sačuvan od prebrojavanja nacionalne strukture zaposlenih, ali nakon posljednjih događaja i ultimatuma i to se promijenilo. Podaci koji su dostavljeni Večernjem listu govore kako je stanje na terenu drugačije od onoga kakvim ga predstavljaju čelnici SDA i njihovi ministri. Analiza nacionalne strukture otkrila je kako ni jedan Hrvat ne radi u RMC-u "Dr. Safet Mujić" Mostar i Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a. Istodobno, u RMC-u radi 456 Bošnjaka, dok je u Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a zaposleno 36 Bošnjaka. Samo pet Hrvata radi u konjičkoj bolnici, dok je istodobno u ovoj instituciji zaposleno 298 Bošnjaka.

večernji list