U projekt “Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje” uključeno više od 800 djece

djeca

... BiH za rano učenje“, kojega Ministarstvo implementira uz potporu UNICEF-a i donaciju Dubai Cares fondacije.

U program ranog učenja u HNŽ uključeno je više od  800 djece u 32 skupine. Prioritet sudjelovanja u projektu  imala su  djeca  s posebnim potrebama, djeca iz obitelji s materijalnim poteškoćama i romska djeca, javlja vlada-hnz-k.ba.

"Zadovoljstvo mi je dati punu potporu evaluiranju ovako vrijednog projekta, koji je uspio u dva važna segmenta: uključivanju djece koja nisu bila u mogućnosti ili prigodi u svojim sredinama sudjelovati u predškolskom programu i osiguranju dijela potrebne opreme za rad. Nadam se kako će ovakvih projekta i inicijativa u budućnosti biti više jer zajednički interes svih nas je podizanje kvaliteta obrazovanja za sve uzraste", istaknuo je Hadžiomerović.

U sklopu projekta opremljeno je osam prostorija za rad s djecom: tri vrtićke jedinice u Mostaru, te po jedna u Bijelom polju, Čapljini, Čelebićima, Jablanici i Gnojnicama. Zahvaljujući sudjelovanju u projektu vrtići su dobili stolice, stolove, vješalice i police. Također, opremljeni su i učionički prostori u Čerinu, Seonici, Konjicu i Vrapčićima.

Inače, program ranog učenja zasnovan je na holističkom pristupu uz uvažavanje metodologije francuske male škole i odgovarajuće radne materijale, a rezultati takvoga rada već su jasno uočeni. Angažirano osoblje na ovom projektu su, uglavnom, neuposlene osobe s odgovarajućom stručnom spremom koje kontinuirano sudjeluju u stručnom usavršavanju.