FOTO  U Mostaru završeno snimanje igranog filma Mrtve ribe plivaju na leđima

Mrtve ribe plivaju na leđima, film, Mostar
Zadnja klapa pala je oko pola noći sa 29. na 30. travnja 2016., a premijera se očekuje tijekom polovine mjeseca studenoga na svečanom otvaranju desetog izdanja Dana filma Mostar.

Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara sniman je od 3. travnja, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić,Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.

Producentica i glumica Maja Lasićje s ponosom kazala kako je snimanje završeno za rekordna 24 dana kako je bilo i planirano, što je na ponos njoj i čitavoj filmskoj ekipi.

„Izuzetno sam zadovoljna i ponosna kako je proteklo snimanje. Pozitivna energija je od početka. To nas je držalo cijele dane. Znači 24 radna dana. Sretna sam što smo snimili sve u zadanom roku. To je zaista velika stvar.12 sati snimalo se dnevno . Ekipa je bila odlična kako iz Hrvatske tako i iz BiH svi su uživali, radili sa srcem i to se osjetilo, a nadam se da će to svi prepoznati", kazala je Lasić.

Redatelj filma Kristijan Milić također je naglasio kako je veoma značajno što se snimanje završilo u planirano roku.

„Imali smo dosta posla ali imali smo i puno sreće. Uspjeli smo sve kadrove snimiti. Samo dva dana nam je pala jako kiša, ali smo čak i tad uspjeli sve snimiti. Ali evo zahvaljujući odličnoj ekipi, odličnim glumcima uspjeli smo sve završiti", kazao je Milić. Predstoji kako je naglasio još nekoliko mjeseci postprodukcijskog posla, ali s obzirom na snimljeno očekivanja su mu velika.

„ Stvarno ima lijepih lokacija i u gradu i izvan grada . Na malim distancama od grada ima različitih i fenomenalnih vizura i mislim da je Mostar definitivno mjesto gdje se može svašta snimiti. Super filmovi se tu mogu uraditi. Ja sam jako zadovoljan. Mislim da su glumci bili fenomenalni, mislim da slika super izgleda i nadamo se najboljem", kazao je Milić.

Slaven Knezović, glumac i producent, koji je više navrata ovaj film nazvao svojom „Na Drini ćuprija" je naglasio kako vjeruje će ovaj film biti ponos ne samo Mostara, BiH i Hrvatske nego i regije.

„ Mostar sjajno izgleda na filmu i nadam da ćemo imati premijeru na jednom od svjetski poznatih festivala. Mislim da ćemo ne samo doći na jedan od velikih svjetskih festivala nego da ćemo nešto i osvojiti", kazao je Knezović s neskrivenim optimizmom. Domaća publika kako je s ponosom kazao film će imati mogućnost premijerno pogledati polovinom mjeseca studenoga na svečanom otvaranju desetog izdanja Dana filma Mostar.

Velika su očekivanja ima i ministrica kulture i sporta Federacije BiH Zore Dujmović, koja nije propustila zadnju klapu i druženje sa filmskom ekipom u Mostaru.

„Moram reći da sam posebno zadovoljna što sam uspjela uhvatiti zadnji trenutak, kako se u filmskom svijetu kaže „zadnje klapa" i doći na snimanje ovog sigurno dobrog filma, koji vjerujem da će postići dobar uspjeh i gledanost ne ovdje, nego želja mi je da nadmaši europske okvire, pa čak i da svjetske prestižne nagrade osvoji", kazala je ministrica Dujmović. Kako je naglasila ne sumnja da će tako i biti s obzirom na stručnost redatelja Kristijana Milića, autora Josipa Mlakića, producenata Maje Lasić(BiH) i Slavena Knezovića(HR) kao i čitave filmsku ekipu koja je u Mostaru predano radila na filmskom ostvarenju, s pečatom BiH i Hrvatske.