U Mostaru se živi puno ljepše nego u bogatim zemljama Europe

Mostar, proljeće, miholjsko ljeto, jesen, vremenska prognoza, sunce, Mostar, život

Prije nekoliko dana iznenadio me poziv školskog prijatelja koga sam iskreno već bio skoro i zaboravio. Mene je život ostavio u Mostaru, a njega odveo daleko od rodnog kraja. Uhvatio je kaže malo slobodnog vremena , pa bi volio da popijemo piće. Naravno da ga nisam mogao odbiti, pa smo se tako našli popiti to piće i prisjetiti se nekih starih vremena.

Prvo smo se naravno srdačno pozdravili, a zatim sjeli uz uzajamna propitivanja o obiteljima i zajedničkim prijateljima. I tako naš se izlazak na piće odužio na malo više od par sati, uz njegovo slanje poruka da će on još malo zadržati.

Na kraju svega moj prijatelj mi je rekao: Znaš u Mostaru se živi bolje nego bilo gdje u Europi. Ja sam živio u Austriji, sada sam u Njemačkoj, a posao me vodi u Belgiju i Nizozemsku. Čovječe tamo je nezamislivo da netko radnim danom i u radno vrijeme sjedi po kavanama i uživa . Gledam u Mostaru iako je radni dan sve puno, pa ne možeš praznog stola vidjeti. Ovo ne mogu platiti sve pare Njemačke.

Htio sam ga uvjeriti u suprotno, da je kod nas kriza da je to što vidi samo privid, ali on se nije dao smesti. Nemaš ti pojma što je kriza. Ne vidim baš tu krizu ni po automobilima, a ni po tržnim centrima koji su puni. U ovih nekoliko dana ovdje nisam vidio ni beskućnike kojih kod nas ima na stotine!!! Čovječe pa ja sam se rodio ovdje. Ko može platiti ovo uživanje i ovo krasno vrijeme? Ja sam tamo tijelom, a duhom sam ovdje, završio je priču moj prijatelj i otišao svojim obavezama.

S njegove točke gledišta sve je to tako kako mi je rekao. Nema Mostara i Hercegovine i ove klime nigdje na svijetu. Na kraju krajeva nije u šoldima sve...

HERCEGOVINA.info