U Mostaru se za glasovanje na izborima za predsjednika Hrvatske prijavilo svega 4603 birača

izbori 2010, izbori, izbori, Hrvati u BIH, izbori 2010, pismo, dijaspora, izbori, izbori, Hrvatska, popis, izbori, Hrvatska, HDZ, kukuriku koalicija, izbori, BIH, ustav, Hrvatska, referendum, U ime obitelji, izbori, izbori u BiH, Stjepan Mikić, Troplet, Europski parlament u Briselu, izbori, poziv, izbori, Slovenija, izbori, kupovina glasova, plaćanje glasova, glasovanje, izbori, djeca, izbori, BIH, kupovina, birački odbori, izbori, provjera, glasovanje, izbori, poziv, BIH, izbori, predsjednički izbori, izvanredni izbori, izbori u BiH, BIH, izbori, izbori, klis, Konjic, izbori, Čitluk, HDZ BiH, izbori, zapadna hercegovina, BIH, izbori, Sarajevo, Hrvatska zemlja, izbori, Hrvatska zemlja, izbori, predsjednički izbori, Mostar, DIP Državno izborno povjerenstvo , predsjednički izbori, rezultati prvog kruga , Hrvatski narodni sabor, izbori u RH, poziv, izbori, izbori u RH, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Ploče, referendum, termoelektrana, izbori, Hrvatska dijaspora, dijaspora, Hrvatska zemlja, iz
Ilustracija/Hercegovina.info

... potvrdio je danas Hini Pero Bilušić, prvi tajnih hrvatskog Veleposlanstva u Sarajevu i koordinator provedbe predstojećih predsjedničkih izbora na teritoriju BiH. "Riječ je o hrvatskim državljanima koji su iskoristili pravo obvezne prethodne registracije sukladno Izbornom zakonu", pojasnio je Bilušić.

Dodao je kako na sam dan glasovanja 28. prosinca biračko pravo mogu iskoristiti i ostali punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem u BiH ukoliko prije toga ishode potrebne potvrde koje će izdavati hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva na terenu. Procjena je kako u BiH trenutačno živi između 250 i 260 tisuća hrvatskih državljana koji imaju pravo glasa. Najveće zanimanje za glasovanje na predstojećim izborima za predsjednika Hrvatske iskazali su hrvatski državljani koji žive na području što ga pokriva Generalni konzulat u Mostaru, jer ih se tamo registriralo 4603. U Sarajevu su se za glasovanje na predsjedničkim izborima prijavila 744 hrvatska državljana, u Tuzli njih 258, a u Banjoj Luci 160. Hrvatski državljani u BiH 28. prosinca moći će glasovati na petnaest biračkih mjesta od kojih će deset biti u Mostaru, po dva u Sarajevu i Tuzli, a jedno u Banjoj Luci.