U Mostaru prikupljanje hrane za životinje ugrožene poplavama

poplave pas
Od danas pa sve do nedjelje, 26. svibnja svi imaju priliku pomoći donacijama životinjama na tri lokacije u Mostaru: DM trgovina (Fejićeva ulica), DM trgovina Hrvatske mladeži ulica (TC Piramida), te u prostorijama okc Abrašević.

U DM-u se nalazi korpa s naznačenom porukom za donacije životinjama, a u okc ABRAŠEVIĆ upitajte za prostor gdje ćete odložiti pomoć. Potrebni su hrana, deke, transportni boksovi, ogrlice, vodilice, higijenska sredstva i ostale potrepštine. Sakuplja se za sve životinje, dakle uz hranu za pse i mačke možete donijeti i žitarice, stočnu hranu, rižu i druge namirnice koje imaju duži vijek trajanja.

- U kontaktu smo s udrugama i ljudima koji pomažu životinje u poplavljenim područjima, te smo osigurali načine da prikupljeni prilozi budu prevezeni i odu u prave ruke. Sve donacije će biti označene slovom „H" kao znak „humano". Za donacije koje će biti skupljane osiguran je i skladišni prostor u Mostaru - ističu iz facebook grupe Pomoć životinjama u poplavljenim područjima BiH.

Iz te grupe apeluju i na one koji imaju informacije o odlascima na teren, kao i drugim ovakvim, sličnim akcijama da ih obavijeste kako bi svi skupa pomogli ugroženim životinjama. Kontakt mail volontera u ovoj akciji [email protected].

FENA