U Mostaru međunarodne igre za djecu s poteškoćama u razvoju

Mostar, djeca sa posebnim potrebama

U povodu Prvih međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, koji se održavaju od 11. do 13. travnja u Mostaru, u četvrtak je u dvorani USCR "Midhat Hujdur - Hujka" u Sjevernom logoru upriličen svečani defile na kojem su predstavljene ekipe koje će sudjelovati na tim igrama.

Riječ je o 22 ekipe s oko 55 pratitelja-trenera, odnosno oko 200 natjecatelja koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a koji će imati priliku da pokažu svoje vještine u kuglanju, atletici i stolnom tenisu.

- Ove međunarodne igre su okupile oko 400 sudionika među kojima su, uz takmičare i njihove trenere, također volonteri Plivačkoga kluba ‘Velež' i Nastavničkoga fakulteta, odsjeka za sport i zdravlje - kazao je Saša Mehmedović, inače nastavnik tjelesnog odgoja u Javnoj ustanovi Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar koja je organizirator ovih međunarodnih igara.

Po njegovim riječima, najmlađi sudionik ovih igara je 2009., a najstariji je 1959. godište.

-Moto igara je ‘Tko igra, pobjeđuje!', što znači da će svi sudionici biti pobjednici i svi će dobiti medalje - dodao je Mehmedović.

On je istodobno izrazio nadu kako će ove igre postati tradicija u gradu Mostaru.

Takmičenje u atletici i kuglanju će se održati u petak i subotu, kada je kvalifikacijski dan i finale, dok se takmičenje u stolnom tenisu igra u petak i istoga dana je i finalni dio.

Po riječima direktorice Javne ustanove Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar Mirne Mezit, cilj natjecanja je podizanje samopouzdanja kod osoba s psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju, kao i razvijanje svijesti o važnosti uključivanja osoba s poteškoćama u svaki oblik javnog života.

Dnevni list