U Mostaru još uvijek ima poštenih ljudi

mobitel, Mostar

No, jučer je iz dnevnog lista pristigla interesantna priča šezdesetogodišnje Mirke Raič iz Mostara, koja se u nevjerici pohvalila pronalaskom izgubljenog telefona, i to zahvaljujući poštenju i odgoju jednog dvadesetogodišnjeg Mostarca.
Izgubila u četvrtak

- U četvrtak tijekom večernjih sati bila sam sa svojom kćerkom u kafiću na benzinskoj postaji AC-OIL, koja se nalazi u neposrednoj blizini franjevačkog samostana, nakon čega sam otišla doma i ne sluteći da mi je ostao mobilni telefon, priča Raič. No, jučer kad je primijetila da joj nema mobilnog telefona, vođena dosadašnjim iskustvima, najmanje se nadala pozivu poštenog pronalazača.
- Iznenadilo me kad je zet rekao da ga je netko nazvao s mog telefona govoreći da mi je mobitel ostao u kafiću, te da ga dođem preuzeti, oduševljeno priča Raič.
Svjesna činjenice da bi mali broj osoba postupio tako, kaže da nije mogla ovu priču ne podijelit s javnošću. Raič smatra da je ovo jedan dobar primjer i pokazatelj da u gradu na Neretvi nije sve crno kako se priča, te da još uvijek postoje pošteni ljudi koji, nažalost, ne mogu doći do izražaja od sustava koji ne vodi ničemu i ne daje mogućnost mladim ljudima da pokažu svoje kvalitete i žive život kakav zaslužuju.

Sadržaj neprocjenjiv

- Meni je srce puno, jer sam ogorčena na mnoštvo nepravdi koje vladaju mojim gradom i raduje me činjenica da je taj momak pokazao kako u ovome gradu postoji barem malo poštenja i tolerancije za druge ljude jer, kako je istaknula, bez obzira na vrijednost telefona, koja nije mala,  sadržaj koji je u njemu ima neprocjenjivo značenje. Kako je objasnila, radi se o mobitelu marke Sony Ericsson, koji joj prvenstveno služi za fotografije i snimke njezinih najmilijih, a s obzirom da su rasuti po cijelome svijetu, telefonski sadržaj joj je od neprocjenjive vrijednosti.

dnevni list