U Mo parkingu kontrolori još nisu dobili nijednu plaću

Mo parking, plaća, Mostar, parking, sms parking
...u gradu na Neretvi, unatoč brojnim negativnim konotacijama i negodovanjima građana, sad je doživjelo potpuni fijasko.

Jedanaest prekobrojnih djelatnika iz Gradske uprave, koji su dobili posao kontrolora, ni nakon dva mjeseca rada na gradskim ulicama nisu dobili plaće, zbog čega su se odlučili zatražiti sami svoja prava, doznajemo iz izvora bliskih unutarnjim krugovima tog poduzeća.

No, da bi stvar bila gora, kako naš izvor tvrdi, direktor tog poduzeća Mladen Knezović za probleme djelatnika nije pokazao ni najmanje razumijevanja te ih je, kako doznajemo, uputio na adresu gradonačelnika Bešlića.

Nikad nisu dobili plaću

Da je nezadovoljstvo u poduzeću Mo parking više nego očito, te da kontrolori koji su počeli raditi u ovom poduzeću nikada još nisu dobili plaću, potvrdio je i sam direktor Knezović koji tvrdi da nema mogućnosti dati plaće.

-Ja nisam dobio plaću već devet mjeseci, a ni ostali ljudi koji rade u ovome poduzeću nisu je mogli dobiti, ustvrdio je Knezović. No, kako ističe, vjeruje da neće doći do obustave rada, jer se u poduzeće do sada uložilo mnogo energije i napora, te da će se sukcesivno naći način i za isplate plaća ljudima koji rade u tom poduzeću.

No, ako je suditi po praznim gradskim blagajnama i zavrzlamama oko rebalansa proračuna, djelatnici ovog poduzeća ostat će još na čekanju za svoje prve plaće iz željno iščekivanog poduzeća, koje očito ne puni proračun kako se na samom početku rada najavljivalo.

Međutim, cijela stvar, kako doznajemo, među kontrolorima je izazvala komešanje, pa se već govorka na veliko da će oni koji su potpisali ugovore s ovom tvrtkom tražiti svoja prava preko radikalnijih mjera, jer se po tko zna koji put sad ponovno osjećaju prevareno.

Pitanje legalnosti

Podsjetimo, prije dva mjeseca 26 prekobrojnih djelatnika nije moglo potpisati ugovor o radu za ovo poduzeće dok ne potpišu raskid ugovora s Gradskom upravom, koji bi se automatski odrekli svih dugovanja koja pojedinačno nadmašuju desetke tisuća maraka. Stoga su odlučili krenuti u pravnu borbu za svoja prava, te angažirali odvjetnika koji je ustanovio brojne nepravilnosti u sporazumu koji im se u Gradskoj upravi Grada Mostar nudio.

Pored svega toga, javni pravobranitelj Grada Mostar Senad Droce kazao je kako rad Mo parkinga nije legalan te pojasnio građanima da nisu obvezni plaćati ga.

dnevni list