U Klubu Aluminij nesvakidanja izložba Matthewa Wakinsa, nazivlja ''Fingerpaintings''

... SF-a i mitoloških priča iz davnina, a i u Mostaru će održati kratko predavanje i biti na raspolaganju posjetiteljima za bilo kakove upite i pojašnjenja.

Samostalna izložba Matthewa Watkinsa, jednoga od osnivača Međunarodne udruge umjetnika mobilne digitalne umjetnosti (IAMDA) i jednoga od najistaknutijih svjetskih slikara i ilustratora iz kruga toga sasma novoga medija, bit će otvorena na svečanosti u Klubu Aluminij, u petak, 29. srpnja 2011. godine, s početkom u 20 ura.

Riječ je doslovce o crtanju prstima na mobilnim uređajima poput iPada i iPhonea.

Autor je rođen u Engleskoj, odrastao u Kanadi, a danas živi u Italiji. Diplomirao je na ontarijskomu Koledžu za komunikaciju i dizajn 1984. godine i otad se aktivno bavi ilustracijom, dizajnom i marketingom. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, a nedavno je posebno privukao pozornost talijanske javnosti izložbom nazivlja Fingerpaintings, pod kojim ju postavlja i u Klubu Aluminij.

Watkins je redovitim gostom talijanskog RAI-a gdje u živo slika na iPadu i pokazuje mogućnosti toga medija, a prošle je godine pobijedio na mostarskomu Festivalu džepne umjetnosti, u kategoriji mobilne digitalne fotografije. U udruzi Fingerpaintera glasi za najkomunikativnijega i vrlo prijateljski raspoloženoga umjetnika koji uvijek rado govori o svojemu radu i mogućnostima spomenutoga medija.

Način na koji autor priča priče svojim slikama, upravo je ilustrativno-deskriptivan, na granici dokumentarca, SF-a i mitoloških priča iz davnina, a i u Mostaru će održati kratko predavanje i biti na raspolaganju posjetiteljima za bilo kakove upite i pojašnjenja.

Ulaz je, tradicionalno, slobodan.

aluminij.ba