FOTO  U galeriji Aluminij otvorena humanitarno-prodajna izložba za pomoć djeci s posebnim potrebama

humanitarne akcije i apeli, Ggalerija Aluminij, Izložba, gimnazija fra grga martić
Riječ je o humanitarnomu projektu nazivlja Svima trebamo pomoći kojega Gimnazije fra Grge Martića Mostaru provodi u suradnji s Britanskim vijećem (British Councile), a putom školskih organizacija koje, između ostaloga, djeluju prema načelima pomaganja onima u stanju potrebe: Vijeće učenika, Volonterska sekcija i Connecting Classrooms. Cjelokupan prihod od prodaje učeničkih radova ići Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama Mostar.

Projektu su se spremno odazvali i akademski slikari i kipari iz likovne skupine EN FACE koji trenutačno izlažu u Galeriji i u Klubu Aluminij te je svih osam njihovih članova darovalo po jedno svoje djelo za prodaju u navedenu humanitarnu svrhu. Otvaranje izložbe je popraćeno tradicionalnim gimnazijskim Božićnim koncertom Školskoga zbora i solo pjevača Gimnazije fra Grge Martića, pod ravnanjem prof. Damira Bunoze, voditelja Zbora, a sama će izložba ostati otvorenom do petka, 23. prosinca.

Zainteresirani za kupnju izloženih uradaka, bilo učeničkih ili članova skupine EN FACE, plaćanje i preuzimanje dogovaraju izravno s Gimnazijom fra Grge Martića.

hercegovina.info