Održana sjednica Stožera Civilne zaštite grada Mostara - 11.02.2012

Po svim segmentima voditelji su podnijeli izvješća o danas poduzetim aktivnostima te onima koje se planiraju voditi sutra u subotu 11. veljače.

Tijekom sjednice istaknuto je kako se danas nastavilo s čišćenjem i odvoženjem snijega u gradskim i prigradskim naseljima, u čemu je asistirala i policija reguliranjem prometa. Danas je probijen put do odlagališta Uborak tako da su JP "Komos" i JP "Parkovi" odvozili smeće.

Između ostalog, HGSS, GSS i ISS su zajedno s pripadnicima OS BiH imale više intervencija spašavanja u kojima su sudjelovala šest ekipa s ukupno 22 spašavatelja. Izvršen je i helikopterski desant na Rašku Goru i Jasenjane, dostavljana su hrana i lijekovi.

U aktivnostima dostave hrane i lijekova građanima koji nisu bili u mogućnosti samo se pobrinuti sudjelovali su i pripadnici Crvenog križa, a Pučka i Javna kuhinja danas su kao i proteklih tjedan dana radile na pripremi hrane.

Helikopteri su do daljnjeg prizemljeni zbog problema koje su imali prilikom leta kod Kalinovika. OS BiH u Mostar su dopremile i tri stroja koji će sutra biti raspoređeni na čišćenju snijega. Radnici Vodovoda imali su nekoliko intervencija u gradu, a vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara.

Na sjednici je doneseno i nekoliko zaključaka.

Pozvani su vlasnici automobila u Glavnoj i Balordinoj ulici da sutra ujutro ukoliko su u mogućnosti odvezu svoje automobile u javne garaže ili u neke druge javne površine kako bi strojevi sutra mogli nesmetano nastaviti čišćenje i odvoženje snijega.

Od ponedjeljka na svim autobusnim linijama koje je proteklih dana uveo J.P. "MO BUS" vožnja neće više biti besplatna.

Kako bi se izišlo u susret građanima koji imaju potrebu za liječničkom intervencijom, područne ambulante će sutra raditi u prvoj smjeni kao radnim danom.

Građani su pozvani na racionalnije korištenje električne energije

Također, upućen je poziv svim darivateljima krvi da se jave na Odjel transfuziologije radi davanja krvi.

Fena