Treći put orobili ljekarnu kod SKB-a Mostar

pljačka, ljekarna, ljekarne, Mostar, raspored
Ne mrdaj od pulta! - opet je povikao dok je kupio novac iz blagajne, oko 300 maraka, pa je pobjegao kroz privatne vrtove iza ljekarne.

- Iako su stigli za nekoliko minuta, policajce kao da nije zanimao počinitelj, nego podaci orobljene žene. Govorili smo da ga idu tražiti, a oni nama - zaključajte radnju!- ogorčeno će vlasnici, kojima se prvi razbojnički napad dogodio 8. ožujka, kada je pljačkaš pokupio oko 1000 maraka dnevnog utrška.

Samo tri dana kasnije, orobljeno je još oko 800 KM. Kako kažu, jedna im je farmaceutkinja doživjela toliki šok da već mjesec dana ne može prijeći prag ljekarne. U posljednjem slučaju razbojnik je na sebi imao bijelu duksericu i pletenu crnu kapu s prorezom za oči i rukavice. Prethodno su ga vidjeli susjedi, koji također tvrde da se radilo o mršavom mladiću, visine oko 180 cm.

Prethodno ga je netko i pitao što tu radi, a on je odgovorio: Čekam jednog druga! Opis počinitelja odgovara upravo onom koji je dala i u međuvremenu orobljena farmaceutkinja ljekarne Milas, preko puta zgrade MUP-a, kojoj je oteto 850 KM. Ona je vidjela i pomagača koji je čuvao stražu.

Inače, u posljednja 24 sata dogodilo se i razbojstvo u trgovini u Ulici kralja Tomislava, a oštećeni vlasnici redom tvrde kako su oružane pljačke uzele tolikog maha da počinitelji, očiti narkomani, više ne prezaju ni od čega, iako se nerijetko i sami tresu od straha i ovisničke krize pri razbojničkim upadima.

Foto: hercegovina.info. tekst: pogled.ba